Un avion care a decolat de la Cluj a luat foc pe aeroportul din Dortmund

Un avion care a decolat de la Cluj a luat foc pe aeroportul din Dortmund
Pasagerii unui avion ce aparţine companiei aeriene Wizz Air, care a decolat vineri de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, au trecut prin momente înfiorătoare la aterizarea pe aeroportul din Dortmund.

Aeronava, la bordul căreia se aflau 150 de pasageri, a decolat de la Cluj vineri la prânz şi a ajuns în oraşul german la ora 13:30. La sosire, persoanele îmbarcate au trecut prin momente de groază după ce pneurile trenului de aterizare au luat foc, scrie realitatea.net.

La faţa locului au intervenit de urgenţă autospecialele pompierilor, care au reuşit să stingă incendiul, pasagerii şi membrii echipajului scăpând teferi şi nevătămaţi.

Ulterior, avionul a intrat pe mâna unor tehnicieni, care au verificat din ce cauze s-a produs incendiul de la baza aparatului de zbor.

Oficialii Wizz Air au confirmat incidentul şi au precizat că, în urma verificărilor făcute, avionul a primit avizul de zbor, cursa de întoarcere în ţară efectuându-se în dupămasa aceleaşi zile. 

"Zborul Wizz Air de astăzi, 26 septembrie, W6 3361 Cluj-Napoca - Dortmund a fost întâmpinat de bridaga de pompieri a aeroportului după o aterizare în condiţii normale şi după ce aeronava a rulat pe pistă până la poarta de debarcare, în momentul în care echipajul a detectat o posibilă supraîncălzire a sistemului hidraulic de lângă roţi.

După această măsură preventivă, aeronava a fost inspectată de ingineri şi a primit aprobarea pentru zbor. Zborul de întoarcere, Dortmund - Cluj, a decolat la 15:50 ora Germaniei. Wizz Air îşi cere scuze pasagerilor afectaţi, dar prioritatea noastră rămâne siguranţa", au declarat aceştia.

Sebastian Scheske, purtătorul de cuvânt al aeroportului, a afirmat că restul zborurilor efectuate acolo nu au fost afectate.

Comenteaza