Un ciclon polar se va abate asupra României. Va ninge, iar temperaturile vor scădea

Un ciclon polar se va abate asupra României. Va ninge, iar temperaturile vor scădea

Un ciclon polar vine peste România, motiv pentru care vremea se va răci și mai mult, iar ninsoarea își va face simțită prezența în mai multe zone din țară.

Potrivit meteorologilor, în cea mai mare parte a țării va ploua, însă la munte și, temporar, în zonele mai înalte din nordul Moldovei, vor fi și intervale cu lapoviță și ninsoare. Ulterior, în primele săptămâni din decembrie, valorile termice vor fi mai mari decât cele specifice pentru această perioadă.

Un ciclon polar lovește România

Ciclonul care se va abate peste România va aduce temperaturi scăzute și precipitații în majoritatea regiunilor din țară. Cantitățile de apă vor atinge 5 – 15 l/mp, iar izolat, în zonele de munte din vestul țării, vor depăși 30 de l/mp.

 Deși inițial va ninge doar în zonele muntoase, la o altitudine de peste 1800 m, începând de joi aria ninsorilor se va extinde în zonele de munte din nordul țării și se va depune un strat de zăpadă și altitudini mai coborâte.

De asemenea, și în zonele mai înalte din nordul Moldovei vor fi intervale cu lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica puternic în vestul, sudul și estul țării, cu rafale ce vor atinge 40 – 50 km/h, iar izolat 60 – 70 km/h.

Vremea se va răci extrem de tare în special în regiunile din nordul și nord-vestul țării, unde se vor înregistra temperaturi cuprinse între 4 și 8 grade, potrivit meteoradar.ro.

Comenteaza