Un clujean suspect de gripă a murit. Ce spune DSP Cluj VIDEO

Un clujean suspect de gripă a murit. Ce spune DSP Cluj VIDEO
Un bărbat de 63 de ani, suspect de gripă, a decedat ieri la Cluj. Autorităţile sanitare aşteaptă analizele de la Bucureşti pentru a stabili o legătură directă între gripă şi deces. Şi săptămâna trecută gripa a făcut o victimă la Cluj. Este vorba de o femeie din Bistriţa care a murit. Alte două persoane au fost diagnosticate în ultima săptămână cu gripă porcină, respectiv gripă de tip B, arată datele Direcţiei de Sănătate Publică din Cluj citate de Realitatea TV Cluj.

Două persoane au fost diagnosticate cu gripă porcină şi gripă de tip B în cursul săptămânii trecute la Cluj, iar o a treia a decedat din cauza bolii.

"Ca şi cazuri suspecte am avut şapte cazuri la care s-a ridicat suspiciune, din care au fost confirmate în laborator două cazuri", spune directorul adjunct al DSP Cluj, Mihai Moisescu. "Am avut un caz de la Bistriţa Năsăud care a decedat".

Datele Direcţiei de Sănătate din Cluj arată că a scăzut numărul bolnavilor cu viroze respiratorii. "Numărul total de viroze respiratorii înregistrat în săptămâna 4-10 martie este de 3.265, este în scădere cu 4,08% faţă de săptămâna precedentă când am avut 3.404 cazuri", spune Moisescu.

Specialiştii recomandă să ne adresăm medicului în cazul în care avem simptome de gripă sau viroză.

Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: Florin Dan

 

Comenteaza