Un clujean va purta Torţa Olimpică la Londra

Un clujean va purta Torţa Olimpică la Londra
Blogerul Adrian Hădean a fost ales de Samsung, sponsorul Olimpiadei de la Londra din acest an, să poarte alături de alţi patru români torţa olimpică.

"Adrian coordonează un program de nutriţie pentru copiii de grădiniţă, iar prin intermediul pasiunii sale pentru arta culinară a reuşit să îmbunătăţească comportamentul alimentar al multor copii, într-un spaţiu dominat de fast food şi alimente artificiale", au justificat cei de la Samsung, sponsorul evenimentului, numirea lui Hădean în această postură. Compania a selectat persoane cu o contribuţie semnificativă în comunitatea din care fac parte, din afara ţării gazde, pentru a purta Torţa Olimpică în cadrul Cursei de Purtare a Torţei Olimpice din Londra 2012. "Toţi purtătorii Torţei Olimpice din Londra 2012 au fost aleşi ca o recunoaştere a aportului lor în cadrul comunităţii şi ca dovadă a spiritului lor olimpic", arată oficialii Samsung.

Au mai fost aleşi Bogdan Cismariu (care conduce o şcoală de ghizi şi îi învaţă pe cei entuziaşti să descopere natura şi muntele), Marius Radu (care derulează un program educaţional care are ca scop educarea copiilor în ceea ce priveşte beneficiile şi riscurile jocurilor electronice), Cristina Bogdan (coordonatoare a unui program de antropologie bazat pe o cercetare riguroasă, care a condus la descoperiri unice în acest domeniu) şi Cătălin Stelian (pentru că depune eforturi pentru a convinge oamenii să investească în teatrul din România). Călătoria de 70 de zile pentru Cursa de Purtare a Torţei Olimpice din Londra 2012 va începe în Marea Britanie sâmbătă, 19 mai, şi va parcurge mai multe zone culturale. Prin vizitarea a 1.000 de oraşe şi provincii de-a lungul rutei de 8.000 de mile (12.874 kilometri), Torţa Olimpică are rolul de a încânta publicul britanic şi de a marca startul oficial al Jocurilor Olimpice din Londra 2012 prin celebra sosire la Stadionul Olimpic din data de 27 iulie.

"Am fost supus votului publicului, alături de alţi 20 de români. După vot am rămas cinci. Au trecut lunile şi a venit primăvara, respectiv ziua asta cu vestea bună: Hădean, pleci la Londra, să porţi torţa olimpică", a scris clujeanul pe blogul său. "300 de metri. Probabil cea mai importantă alergare din viaţa mea (aici nu intră cele din categoria "run for your life") după alergatul cu nevasta-n braţe spre maternitate (sau aşa ceva)", a adăugat Hădean.

 

 

Comenteaza