Un inginer de 25 de ani de la Emerson a decedat la birou

Un inginer de 25 de ani de la Emerson a decedat la birou
Un tânăr de 25 de ani care lucra la departamentul de project management din cadrul fabricii Emerson a murit ieri dimineaţă în biroul unde lucra. La scurt timp după ce a ajuns la serviciu, inginerul a leşinat din senin.
Primele constatări ale medicilor arată că acesta a suferit cel mai probabil un accident cerebral.

Primii care au încercat să-l resusciteze pe inginer au fost angajaţii cabinetului medical din cadrul companiei, după care un echipaj de ambulanţă a ajuns la faţa locului. “Când au ajuns medicii, angajatul nu prezenta semne vitale. L-au resuscitat atât cât prevede protocolul, după care a fost constatat decesul. Angajatul a decedat în biroul unde lucra”, a spus medicul coordonator de la serviciul de ambulanţă Cluj, Simona Şerban. Acesta a adăugat că tânărul avea analizele medicale făcute la angajare, “dar acel screening nu poate depista unele malformaţii ascunse”.

Tânărul era angajat la companie doar de două luni. Directorul Emerson Cluj, Călin Banciu, spune că decesul nu are legătură cu locul de muncă al tânărului. “Din punctul nostru de vedere, nu a fost altceva decât un deces din cauze independente de mediul în care lucra”, a spus Banciu. Inspectoratul Teritorial de Muncă cercetează incidentul ca deces la locul de muncă, şi nu ca accident de muncă, potrivit şefului ITM, Emilian Roşca. “Deocamdată, cercetăm cazul ca deces la locul de muncă şi aşteptăm rezultatele analizei medico-legale”, a spus inspectorul-şef Emilian Roşca. Colegii de muncă ai inginerului spun că tânărul a ajuns la locul de muncă, s-a aşezat pe scaun, iar la scurt timp a căzut din senin fără suflare. Primele concluzii ale medicilor arată că acesta a suferit un “stop cardio-respirator, posibil accident cerebral”, conform fişei medicale. Institutul de Medicină Legală va stabili cauza exactă a decesului.

Comenteaza