Un meci cât o viaţă. Generaţia de Aur şi U Cluj au jucat pentru salvarea paramedicului Florin Benea

Un meci cât o viaţă. Generaţia de Aur şi U Cluj au jucat pentru salvarea paramedicului Florin Benea
Sub sloganul "Un meci cât o viaţă. Salvatorii trebuie să fie şi ei salvaţi", fotbaliştii generaţiei de aur s-au reunit la Cluj-Napoca pentru a a-l ajuta pe Florin Benea, paramedicul clujean SMURD diagnosticat cu leucemie. Florin, cel care până acum a salvat sute de vieţi de-a lungul carierei este cel care are nevoie să fie salvat. Pentru a continua campania de strângere de fonduri, colegii paramedicului au organizat un eveniment sportiv care a adus la Cluj nume grele din fotbalul românesc.

Sala Sporturilor "Horia Demian" Cluj-Napoca a găzduit joi seara "un meci cât o viață" între fotbaliştii Generaţiei de Aur a României şi cei ai Universităţii Cluj. Bogdan Stelea, Toni Doboş, Iosif Rotariu, Ionel Ganea, Ovidiu Sabău, Liviu Ciubotariu şi Jean Vlădoiu au răspuns prezent, din dorinţa de a pune umărul în campania dedicată paramedicului clujean.

"Întotdeauna când sunt invitat răspund afirmativ pentru că am şi eu o fetiţă acasă, ştiu cât a suferit şi sunt o persoană care întotdeauna încearcă sa ajute persoanele care au nevoie şi atunci indiferent ca e un eveniment la Cluj, Timisoara, Brasov merg întotdeauna cu placere", a declarat Iofif Rotariu.

"Este o reacţie normală a noastră a celor care am făcut ceva pentru fotbalul din România, pentru echipa naţională, am reprezentat foarte bine echipa naţională, dar nu asta e cel mai important, ci scopul pentru care am venit: de a ajuta, de a contribui pentru salvarea paramedicului Florin Benea", a explicat Ioan Ovidiu Sabău.

Paramedicul Florin Benea a aflat la sfârşitul anului trecut că suferă de leucemie în formă avansată. Cu ajutorul banilor strânşi, Florin va urma un tratament în străinătate, însa costurile intervenţiei depăşesc 150.000 de euro. Până acum, s-a strâns o mare parte din bani, însă lupta nu este câştigată: paramedicul mai are nevoie de câteva zeci de mii de euro pentru a putea face operaţia. Acasă îl aşteaptă soţia şi un copilaş de abia trei anişori.

"Suntem mândri să îi avem lângă noi pe jucători din generaţia de aur, precum şi foşti jucători de glorie de la U Cluj care s-au alăturat campaniei noastre şi au răspuns prezent în această colectare de fonduri. În ceea ce priveşte starea de sănătate a lui Florin, în momentul de faţă el este plecat la Milano la un consult şi sperăm să se întoarcă cu veşti bune adică să găsească un donator", a menţionat plutonierul major Astalîş Dan, colegul lui Florin

Cei care doresc să îl sprijine pe Florin Benea în lupta pentru o şansă în plus la viaţă pot face donaţii în contul deschis la Banca Transilvania - sucursala Dej, titular cont Ramona Benea. 

SWIFT: BTRLRO22
Euro - RO 36 BTRL EUR CRT 0152 660 201
Ron - RO 86 BTRL RON CRT 0152 660 201
USD - RO 40 BTRL USD CRT 0152 660 201

SAU

donaţii persoane juridice/societăţi comerciale: fundaţia pentru SMURD - organizaţie non-guvernamentală
Cod unic de inregistrare (CUI): 20177660
CONT IBAN LEI: RO 09 RNCB 0188 0848 0804 0012, deschis la BCR Targu-Mures.

Comenteaza