Un muncitor a murit pe un şantier din Jucu

Un muncitor a murit pe un şantier din Jucu
O tragedie s-a petrecut ieri- dimineaţă, la Jucu de Mijloc, unde un bărbat de 38 de ani, din Gherla, care lucra la un bloc, s-a prăbuşit de la etajul 4 şi nu a mai putut fi resuscitat, în ciuda eforturilor celor de la ISU. Din primele informaţii, omul şi-a pierdut echilibrul şi a căzut în gol. Cercetările în cauză se derulează în prezent sub conducerea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla.
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) a declanşat o anchetă în acest caz pentru a stabili condiţiile în care a avut loc tragicul accident de muncă. “Vom stabili dacă au fost respectate normele de securitate şi sănătate în muncă. Nu se pot face acum aprecieri la prima vedere. Ancheta va dura, în mod normal, 10 zile lucrătoare şi va fi prelungită în cazul în care se va constata că cercetările trebuie extinse”, a precizat Emilian Roşca, inspector-şef al ITM Cluj. De asemenea, au fost ridicate documente de la firma care executa lucrările pentru a se stabili dacă au fost îndeplinite condiţiile legale de angajare a muncitorilor.

Un echipaj al Inspectoratulului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Avram Iancu” din Cluj a trimis la faţa locului un echipaj şi o ambulanţă. “Oamenii noştri au făcut manevre de resuscitare, dar, din păcate, omul accidentat a decedat”, a precizat plutonierul major Constantin Greblă de la ISU Cluj. Corpul neînsufleţit a fost transportat la Institutul de Medicină Legală Cluj pentru efectuarea autopsiei. Muncitorul era din Gherla, potrivit datelor Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Cluj.

“La anchetă iau parte şi inspectori de la ITM, sub conducerea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla”, a declarat Gina Pop, purtătoarea de cuvânt a IPJ Cluj. Oficialii firmei Fast Imobil, cea care administrează ansamblul Still Residence, în cadrul căruia se află blocul de locuinţe în care şi-a pierdut viaţa muncitorul, nu au dorit să dea declaraţii pe această temă.

Comenteaza