Un ONG clujean, printre laureaţii Galei Societăţii Civile

Un ONG clujean, printre laureaţii Galei Societăţii Civile
Un ONG clujean s-a numărat printre cei 40 de laureaţi ai celei de-a XIII-a ediții a Galei Societății Civile.

Asociaţia Little People România, fondată de Katie și Shajjad Rizvi în 1996, s-a clasat pe locul al doilea la categoria Programe, cu proiectul "Tineri supravieţuitori de cancer implicaţi în acţiuni de voluntariat". 

În cadrul acţiunii 15 astfel de tineri s-au implicat activ în programul zilnic de suport psiho-social din şapte centre oncopediatrice din ţară, de pe urma lor beneficiind peste 1000 de copii şi adolescenţi bolnavi de cancer, respectiv familiile lor. 

"Experienţa diagnosticării cu cancer impune o serie de schimbări asupra întregului univers al pacientului, fiind astfel identificată nevoia unui program de intervenţie terapeutică care să permită copiilor şi adolescenţilor bolnavi de cancer adaptabilitatea la contextul de boală şi complianţa la tratamentul oncopediatric. Atunci când activităţile terapeutice sunt realizate de către tineri supravieţuitori de cancer, receptivitatea pacienţilor curenţi este şi mai ridicată", au motivat membrii asociaţiei.

În acest an Marele Premiu al Galei a fost adjudecat de proiectul "Policlinica Socială Baba Novac" al Fundației Regina Maria, care a câștigat Premiul I la secțiunea Sănătate. Policlinica Socială Baba Novac oferă acces la servicii medicale de calitate pentru 1.500 de pacienți, persoane fără venit și fără asigurare medicală.

Festivitatea de premiere a avut loc luni la Ateneul Român și s-a desfășurat sub sloganul campaniei de anul acesta: "De nu faci nimic, cu nimic o să rămâi. Implică-te în probleme sociale!". Gala a fost prezentată de Mircea Toma și Vlad Mixich, iar cei peste 700 de reprezentanți ai sectorului asociativ, ai sectorului privat și public, ai mediului academic, jurnaliști, cercetători, lideri și formatori de opinie ai societății civile și personalități publice care s-au aflat în sală au susținut mesajul Galei de anul acesta.

Juriul 2015 a fost format din 50 de specialiști în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului asociativ, consultanți în CSR, comunicare, corporate affairs și community affairs. 

Lista completă a câștigatorilor Galei Societății Civile poate fi consultată aici. 

Comenteaza