Un pensionar din Cluj, cu alcoolemie de 1,74 g/l, s-a răsturnat cu ATV-ul în șanț. A fost condamnat la închisoare cu suspendare

Un pensionar din Cluj, cu alcoolemie de 1,74 g/l, s-a răsturnat cu ATV-ul în șanț. A fost condamnat la închisoare cu suspendare
Imagine cu caracter ilustrativ | Foto: stireasucevei.ro

Un bărbat de 70 de ani din comuna Cămărașu, județul Cluj, a fost condamnat pentru conducerea unui ATV neînmatriculat și sub influența alcoolului.

Incidentul a avut loc în luna mai, 2021. În seara accidentului, bărbatul a pornit cu ATV-ul, fără echipat cu cască de protecție, pe un drum comunal.

Aproape de casă, vehiculul a ieșit de sub control din cauza unei defecțiuni, iar bărbatul a ajuns într-un șanț.  În ciuda declarației sale că a consumat „doar două pahare de țuică”, testele au arătat o alcoolemie de 1,74 g/l în sânge.

În urma incidentul bărbatul s-a ales cu răni serioase, inclusiv fracturi de coaste și leziuni la cap și plămâni, conform Gherlainfo.

Polițiștii care au intervenit au constatat o alcoolemie de 0,70 mg/l în aerul expirat. Ulterior, analizele de sânge de la spital au indicat o concentrație de alcool în sânge de 1,74 g/l.

Judecătorii de la Gherla au emis, pe 7 august 2023, o sentință de 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare, plus 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, cu excepția cazului în care starea sa de sănătate nu permite această obligație, potrivit sursei citate.

Comenteaza