Un renumit chirurg clujean a demisionat

Un renumit chirurg clujean a demisionat
“Războiul” virtual între un cunoscut chirurg clujean şi Ministrul Sănătăţii s-a lăsat cu demisii.

CITEŞTE ŞI: Medic clujean versus sistemul de sănătate din România. După zeci de ani de muncă, se vede nevoit să plece din ţară

Dan Mihail Nicolau, şeful secţiei de chirurgie toracică la Spitalul de Pneumoftiziologie Leon Daniello, a anunţat, joi, că va demisiona. Totuşi, chirurgul va rămâne, deocamdata, să profeseze ca medic la spitalul clujean, demisionând numai din funcţiile de conducere şi din cele ministeriale.  "Azi, 18.02.2016, îmi depun demisia din toate funcţiile deţinute în prezent în structura Ministerului Sănătăţii, adică acelea de şef de secţie, membru al comisiei consultative a MS, preşedinte al comisiei teritoriale pentru avizarea tratamentelor în străinătate", a precizat Dan Mihail Nicolau.

Nicolau este un medic renumit din Cluj, fiind cel care a introdus în România chirurgia laser a metastazelor pulmonare multiple, având, de asemenea, şi un brevet de invenţie pentru o proteză valvulară cardiacă.

De câteva săptămâni încoace, medicul clujean Dan Nicolau a publicat pe contul său de pe o reţea de socializare mai multe postări şi mesaje adresate concitadinului său ajuns ministru al Sănătăţii, medicul Patriciu Achimaş-Cadariu.

"Am încercat să intru în legatură cu dumneavoastră nu pentru a vă cere o favoare de timp pentru o cafea, ci pentru a va semnala câteva nevoi ale sistemului a caror corecţie vă revin ca şi sarcină. Domnule Ministru, dumneavoastră aveţi obligaţia de a asculta pe cei care va plătesc pentru a asigura un sistem de sănătate performant şi nu pentru o judecată a contribuabilului venită ca din partea unui extraterestru care constată ca cetăţenii romani beneficiază de o asistenţă medicală mai bună decât o merită", a scris Nicolau în data de 5 februarie, într-un mesaj în care i-a solicitat şi demisia lui Achimaş.

Comenteaza