Un robot produs la Cluj lucrează în spital cot la cot cu oamenii

Un robot produs la Cluj lucrează în spital cot la cot cu oamenii

Robotul este complet autonom, se află încă în perioada de testare şi a fost programat să dezinfecteze podelele cu o soluţie biocid. 

Oviso Robotics, responsabilă pentru prototipul robotului dezinfectant, a fost înfinţată acum un an la Cluj de Sorin Dan, Ovidiu Stan şi Ioan Purcelean şi, potrivit fondatorilor, este singura companie din lume care oferă pachete complete (turn-key solutions) pentru industrii diferite folosind aceeaşi platformă robotizata care înlocuieşte întreaga celulă robotizată convenţională

"Vom dezvolta un robot independent de dezinfectare cu soluţie biocid. În acest sens am pus în funcţiune un prototip la Spitalul Municipal şi, pe baza feedback-ului, vom începe dezvoltarea unei serii de astfel de roboţi pentru spitale, şcoli şi orice alte spaţii publice", a declarat Sorin Dan pentru ZIUA de CLUJ.

Oviso Robotics este listată pe platforma mondială a Universal Robots, cel mai mare producator de roboţi colaborativi din lume.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza