Un şef de serviciu din BNR a scris primul manual de educaţie financiară pentru ciclul primar

Un şef de serviciu din BNR a scris primul manual de educaţie financiară pentru ciclul primar
Şeful Serviciului Educaţie din Departamentul de Comunicare al BNR, Ligia Georgescu Goloşoiu, a lansat astăzi primul manual de educaţie financiară destinat copiilor din ciclul primar, disciplină introdusă din acest an în programa opţională elaborată de Ministerul Educaţiei.

Cele trei volume care cuprind ghidul învăţătorului, caietul elevului şi manualul de predare a educaţiei financiare, pentru elevi cu vârste între opt şi zece ani, au fost editate cu sprijinul TransFond SA, instituţia de plată deţinută de banca centrală şi băncile comerciale.

Ligia Goloşoiu a publicat până în prezent mai multe cărţi de specialitate financiar-bancară adresate cu precădere studenţilor, printre care unul dintre cele mai cunoscute dicţionare de termeni financiar-bancari.

Ea este autorea unui ghid pentru copii, "Banii, pe înţelesul tuturor", iar în ultimii doi ani a susţinut un curs-pilot pentru învăţământul primar.

Lansarea volumelor a avut loc la Sucursala Bucureşti a băncii centrale, iar la eveniment au participat reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, economistul-şef al BNR, Valentin Lazea, şi preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, Radu Gheţea.

Etichete
Comenteaza