Video Un sociolog și profesor de la SNSPA este acuzat de mai multe studente că le-a cerut să se dezbrace și le-a invitat la el acasă

Un sociolog și profesor de la SNSPA este acuzat de mai multe studente că le-a cerut să se dezbrace și le-a invitat la el acasă
| Foto: snoop.ro

Mai multe foste studente ale Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București, îl acuză de abuz pe sociologul Alfred Bulai, profesor și analist politic cunoscut.

Potrivit unei investigații Snoop.ro, Bulai le-ar fi solicitat studentelor să se dezbrace în fața lui în timpul stagiilor de practică.

Bulai, șeful Departamentului de Sociologie al SNSPA, ar fi implicat în abuzuri care variază de la comportament inadecvat până la agresiuni fizice și sexuale.

Investigația Snoop.ro se bazează pe mărturiile a 18 persoane, dintre care unele au preferat să rămână anonime. Acestea susțin că Bulai le invita pe studente în camera sa pentru a le oferi feedback academic, dar ulterior le punea întrebări personale și le cerea să se dezbrace.

„Îmi spunea că eu sunt cea care îl seduce”, a declarat una dintre victime. Alte mărturii afirmă că profesorul le critica pe studente pentru lipsa de încredere și le încuraja să fie „sexicioase” și să-și expună corpul. În unele cazuri, Bulai ajungea să le pipăie sau să încerce să le sărute, iar uneori chiar să întrețină relații sexuale cu ele.

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a solicitat suspendarea lui Alfred Bulai din activitățile didactice până la finalizarea unei investigații conduse de Comisia de Etică a SNSPA. „Astfel de lucruri nu sunt acceptabile într-o instituție de învățământ. SNSPA va acționa după lege, fără niciun fel de tresărire”, a declarat Pricopie.

Într-un comunicat oficial emis pe 29 iulie, SNSPA a anunțat că rectorul a cerut retragerea lui Bulai din poziția de director al Departamentului de Sociologie și suspendarea acestuia pe durata anchetei.

Alfred Bulai neagă acuzațiile, susținând că nu a cerut niciodată vreunei studente să se dezbrace în cadrul întâlnirilor individuale. Cu toate acestea, mărturiile adunate de Snoop.ro prezintă un tipar de abuzuri care datează de aproape trei decenii.

Comenteaza