Un șofer beat a refuzat să i se recolteze probe biologice

Un șofer beat a refuzat să i se recolteze probe biologice
Un bărbat a fost prin beat la volan în timp ce circula pe străzile din municipiul Cluj-Napoca. Pentru că a refuzat să i se recolteze probe biologice, șoferul se va alege cu dosar penal.

Marius J., de 32 de ani, a fost prins, ieri, de poliţiştii Secţiei 2 în timp ce conducea băut pe străzile din Cluj-Napoca. Bărbatul a refuzat să se supună recoltării probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz, împotrivire sau sustragere a conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei de produse sau substanţe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 87 al.5 din OUG 195/2002 republicată.

Aceeşi soartă a avut-o şi Marius T., de 42 de ani, din Turda. În urma testului cu aparatul etilotest, poliţiştii au stabilit că bărbatul avea o alcoolemie de 1,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

 

Etichete
Comenteaza