Un șofer care a lovit un pieton într-un sat din Cluj și a părăsit locul accidentului a primit închisoare cu suspendare

Un șofer care a lovit un pieton într-un sat din Cluj și a părăsit locul accidentului a primit închisoare cu suspendare
| Foto: Google Maps StreetView

Judecătorii de la Gherla au pronunțat, miercuri, sentința în cazul unui accident rutier produs în satul Livada, comuna Iclod, județul Cluj, în urma căruia un pieton a fost rănit.

Incidentul a avut loc în ianuarie 2022, la ora 7 dimineața, când un bărbat din Bistrița, aflat la volanul unui autoturism pe DN1C, a acroșat cu oglinda mașinii un localnic de 67 de ani.

După accident, șoferul a oprit la circa 20 de metri distanță, l-a întrebat pe pieton dacă este în regulă și apoi și-a continuat drumul. Victima a fost transportată la spitalul din Gherla, unde s-a constatat că necesita 15-17 zile de îngrijiri medicale.

Poliția a demarat imediat procedurile pentru identificarea șoferului, care a părăsit locul accidentului. Acesta a fost identificat rapid și s-a deschis un dosar penal pe numele lui. Șoferul a declarat că, după ce a întrebat victima dacă este bine, a plecat spre Cluj-Napoca pentru a se prezenta la medic, din cauza unor probleme de sănătate, și nu a anunțat poliția fiind convins că victima nu era grav rănită. Ulterior, a recunoscut infracțiunea și a acceptat să presteze muncă în folosul comunității, scrie Gherlainfo.

La aproximativ o lună după accident, șoferul a contactat victima și i-a propus să se împace, lucru confirmat printr-o declarație notarială. După doi ani și jumătate de la accident, judecătorii au decis o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare pentru părăsirea locului accidentului și 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, cu excepția cazului în care starea de sănătate nu îi permite acest lucru.

Comenteaza