Un suporter al Universităţii Cluj creează colecţie de haine pentru femeile-ultras

Un suporter al Universităţii Cluj creează colecţie de haine pentru femeile-ultras
Expoziție cu prima colecție de haine în stilul ultras din România pentru femei, "UltraAs", în cadrul expoziţiei de semestru a clasei de design vestimentar de la Şcoala de Arte "Tudor Jarda".

Vernisajul are loc în 6 februarie de la ora 17.00 în Sala 11E, de la etajul 1 al școlii, aflate pe Strada Fabricii de Zahăr la numărul 51.

"Intitulată "UltraAs", seria de haine abordează cu îndrăzneală un subiect deloc dezvoltat și anume cel al părții feminine a facțiunilor dure din galeriile de fotbal", explică autorul colecţiei, Mihai Hendea 

Bazată pe duritate și violență prin formele abordate, dar cu o veselie contrastantă subliniată de culorile vii folosite în îmbrăcămintea experimentală, autorul colecției caută să descrie cât mai fin trăirile și întreaga viață a iubitelor și a soțiilor din „famiile-ultras", care meci de meci cântă și se manifestă pe arenele sportive pentru echipele lor de suflet. Mai departe, designerul caută să înglobeze în viața femeilor-ultras și celelalte direcții în care mesajele lor să fie îndreptate și anume răspunsul la decizii politice, sociale și de orice altă natură.

„Prin "UltraAs" caut să readuc aminte femeilor ultras faptul că locul lor nu este exclusiv pe un stadion de fotbal sau o sală de baschet", spune Hendea. "Locul lor este alături de perechea lor atât în stradă, cât și în drumul spre înfruntarea unor decizii politice sau de orice altă natură care le implică. Vorbesc de lucruri simple, dar mai ales de lipsa fricilor care mănâncă la fel ca rugina poporul român, popor care, în cazul în care vom mai acționa în grupuri mici și dezmăţate și toți împreună, alături cu soțiile, mamele și bunicile noastre, își va pierde și ultimele rămășițe din șira spinării care cu greu o mai vedem și în ziua de azi", explică Mihai Hendea.

Hendea e şi suporter al Universităţii Cluj şi acesta este motivul temei abordate în colecţia sa. "Au fost 9 ani petrecuți cu sufletul și, de cele mai multe ori, și cu prezența fizică alături de „armata" care apără simbolul orașului în care mi-am făcut studenția, și anume greu-încercata galerie a echipei Universitatea Cluj, care, în momentul actual se află, poate, în cele mai negre momente", spune Hendea.

Etichete
Comenteaza