Un tânăr a fost la un pas de moarte din cauza unui zmeu care a atins un fir de înaltă tensiune

Un tânăr a fost la un pas de moarte din cauza unui zmeu care a atins un fir de înaltă tensiune

Pompierii avertizează asupra riscului pe care-l reprezintă jocul cu zmeul în apropierea liniilor electrice sau alte surse de electricitate, după ce un tânăr a fost la un pas de moarte în urma unui astfel de incident.

”Cum poate un joc banal să-ţi pună viaţa în pericol? Ieri seară, în localitatea Cristeşti din Mureş, un incident dramatic a fost prevenit de un echipaj SMURD. Un tânăr a fost la un pas să-şi piardă viaţa din cauza unui zmeu care a atins un fir de înaltă tensiune. Descărcarea electrică a fost foarte puternică, provocându-i tânărului un stop cardio-respirator”, a transmis, luni seară, IGSU.

La fața locului a fost trimis un echipaj SMURD, iar tânărul a fost resuscitat.

”Colegii noştri au ajuns rapid la locul evenimentului şi au acţionat prompt şi eficient. Au aplicat manevrele de resuscitare, iar inima tânărului a început iarăşi să bată. Astăzi, mulţumită răspunsului rapid al echipajului SMURD, tânărul se află în siguranţă, fiind transportat la spital conştient şi stabil”, au precizat reprezentanţii IGSU.

Aceștia subliniază că ”este foarte important să conştientizăm cât de periculos poate fi jocul cu zmeul în anumite condiţii”: ”Pentru a evita astfel de tragedii, asigură-te că zmeul tău nu zboară aproape de linii electrice sau alte surse de electricitate. Orice atingere a unui fir electric poate avea consecinţe grave”.

Comenteaza