Un tânăr de 25 de ani, bănuit de spargerea de la ING

Un tânăr de 25 de ani, bănuit de spargerea de la ING
Tânărul Constantin Nana, în vârstă de 25 de ani, arestat la Timişoara pentru că ar fi furat 16.000 de euro din Banca Transilvania, este suspectat că ar fi şi autorul spargerii de la sucursala ING din Cluj din 7 octombrie. Între cele două cazuri există mai multe asemănări.
Presupusul hoţ este originar din Sibiu, unde exista un mandat de arestare pe numele său. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu, Luciana Balteş, a declarat că tânărul era căutat şi de poliţiştii din Cluj. “La începutul lunii octombrie a dat două spargeri de bănci în Cluj, fiind căutat şi de colegii de acolo. La sfârşitul lui octombrie a dat o spargere la o bancă din Timişoara, iar vineri seară a fost găsit de către colegii din Timişoara şi adus la Sibiu, unde s-a pus în aplicare mandatul de arestare emis în lipsă”, a spus Balteş. Spargerea de la Banca Transilvania din Timişoara seamănă izbitor cu cea de la sucursala ING Cluj, de pe Calea Floreşti, din noaptea de 6 spre 7 octombrie.

În ambele cazuri, hoţii au acţionat noaptea şi au folosit geamul de la baie, situat în spatele clădirii, pentru a intra în bancă. Atât poliţiştii clujeni, cât şi cei timişoreni au spus că spărgătorii au declanşat alarmele şi că agenţii de pază s-au deplasat la sedii, dar nu au observat nimic suspect. Anchetatorii presupun că hoţii erau înăuntru în acele momente în ambele bănci. Similitudinile continuă cu faptul că, atât în Banca Transilvania din Timişoara, cât şi în sucursala ING de la Cluj, birourile au fost răvăşite, numai că doar în primul caz spărgătorii au fost norocoşi, plecând cu 16.000 de euro. La Cluj nu au găsit niciun ban, sucursala ING operând doar cu contracte. Poliţia Cluj nu a anunţat că i-ar fi prins pe autorii intrării prin efracţie de la agenţia din Mănăştur.

Comenteaza