Un urs a făcut prăpăd într-o comună din Cluj! A omorât o capră și a distrus stupii de albine

Locuitorii unei comune din județ se tem de viețile lor după ce un urs a omorât o capră și a distrus mai mulți stupi de albine dintr-o grădină.

Locuitorii comunei Recea Cristur sunt în alertă după ce mai multe nopți la rând, un urs a coborât până în satele comunei și a căutat hrană prin gospodăriile localnicilor.

Recent, animalul a făcut ravagii într-o gospodărie și mâncat o capră. Totodată, a distrus stupii de albine.

De asemenea, reprezentanții primăriei i-au avertizat pe oameni în prealabil că în ultimele trei nopți ursul a fost văzut pe străzile localității Ciubăncuța, producând pagube în gospodării.

“Vai de ei săracii oameni care își văd munca, agoniseala, sursele de hrană, sursele de venit, pasiunile, investițiile, toate ruinate într-o noapte, într-un singur atac. Imaginile acestea sunt din curtea unui om cu mâini trudite. Un om pe care nu-l găsești într-un birou, la cămașa și cravată. N-are pix în mână. Are sapă și pământ sub unghii.

Sunt împotriva braconajului, sunt împotriva defrișărilor ilegale, sunt împotriva tuturor activităților iresponsabile, sunt împotriva deșeurilor și a tot ce înseamnă nerespectarea legislației privitoare la protecția mediului, sunt împotriva violenței asupra animalelor dar SUNT PENTRU OMUL DE RÂND! Uneori vânătoarea este necesară, uneori tăierile de arbori sunt tratament, uneori trebuie sa deschidem ochii pur și simplu!”, a relatat Rocsana Contraș, șef Arii Protejate Cheile Turzii – Cheile Turenilor. 

Comenteaza