Unde ieşim: Los Toreros, singurul restaurant spaniol din Cluj

Unde ieşim: Los Toreros, singurul restaurant spaniol din Cluj
Los Toreros, primul restaurant cu specific spaniol din Cluj-Napoca, s-a deschis în luna noiembrie a anului trecut.

Clujenii se pot delecta cu produse culinare din bucătăria iberică la primul restaurant cu specific spaniol deschis în Cluj, pe strada Barbu Ştefănescu-Delavrancea din cartierul Gheorgheni.

"Am călătorit în Spania şi ştiam că spaniolii au o mâncare foarte uşoară, sănătoasă şi astfel am hotărât să ne deschidem un restaurant cu un asemenea specific. Spania este o ţară cu grad mic de obezitate datorită mâncării mediteraneene, datorită stilului lor de a mânca şi amestecurilor pe care le fac. Ei au nişte combinaţii de carne, legume şi fructe foarte sănătoase", a explicat Cristina Frâncu, administratorul restaurantului Los Toreros. Localul are o capacitate de 52 de locuri în interior. "Am închis terasa şi avem 42 de locuri pentru nefumători", a adăugat Frâncu.

Administratorul localului plănuieşte ca o dată la două săptămâni să organizeze serate cu specific spaniol în restaurant. "Începând cu data de 18 februarie, din două în două săptămâni, vom organiza seri spaniole. În 18 februarie va fi Seara Andaluză. Vor fi degustări de vin şi la fiecare eveniment spaniol vom avea muzică din zona respectivă, un cântăreţ de chitară clasică, dar şi un cuplu de dansatori de flamenco", a explicat Cristina Frâncu. Meniul restaurantului conţine preparate gustoase din bucătăria spaniolă. Astfel, la micul dejun clujenii pot încerca aici «tortilla de patata», care costă 7 lei, ca gustare rece se pot încerca tartinele catalane - care constau în baghete tăiate rondele, prăjite cu roşii, jamon, usturoi şi ulei de măsline, la preţul de 11 lei.

"Avem o colaborare cu un bucătar spaniol, Paco, din Palma de Mallorca. El s-a implicat în organizarea meniului. Recomandăm salata Los Toreros, care este un mix de salată, şuncă, mozzarela, roşii cherry, porumb, măsline verzi şi negre şi ulei de măsline, la preţul de 16 lei", a adăugat Frâncu. Între gustările calde servite în restaurant se numără creveţii cu usturoi, sufleul de sparanghel sau dovleceii umpluţi cu ton. Preţul unei supe cremă de broccoli şi mentă este de 8 lei, iar o porţie de şalău cu şofran şi bere costă 21 de lei. "Recomandăm şi paella cu fructe de mare, care conţine fructe de mare, un orez special, ceapă, usturoi, şofran, fasole verde, mazăre, usturoi şi vin. Ca desert, recomandăm crema catalană, care este un fel de budincă mult mai fină şi mai gustoasă. La noi toată mâncarea se face pe loc", a mai spus administratorul localului.

 

Etichete
Comenteaza