Unde ieşim: O masă caldă la Texas

Unde ieşim: O masă caldă la Texas
Fasole cu ciolan sau felurite sortimente de pizza sunt cele mai căutate preparate ale restaurantului-pizzerie Texas, în cartierul Mărăşti.

Localul are o vechime de mai bine de şase ani şi are ca public ţină oamenii obişnuiţi. "Nu este un restaurant de lux. Vin oameni din cartier, mulţi tineri. Până nu demult făceam şi spectacole pentru copii la zile de naştere", a precizat Moise Pop, administratorul localului.

Restaurantul se află pe strada Teleorman nr. 28 şi are 50 de locuri în spaţiul pentru fumători şi 35 în cel rezervat nefumătorilor. "Ne străduim să păstrăm o atmosferă prietenoasă, plăcută, ca şi cum am organiza mese pentru familia noastră", a adăugat Pop. În ciuda numelui localului, cele mai cerute mâncăruri sunt fasolea cu ciolan şi sortimentele variate de pizza. Ca desert, bucătarii localului se pot lăuda cu papanaşi, clătite, tiramisu şi se fac pregătiri pentru introducerea în meniu a gomboţilor cu magiun şi apoi cu prune.

După masă, clienţii îşi potolesc setea cu bere, vinuri sau răcoritoare. Nu se servesc băuturi tari. Între personalităţile care au călcat pragul restaurantului se numără Gheorghe Zamfir şi Dumitru Fărcaş. "A venit o dată la noi un turist sosit tocmai din Texas. A întrebat, desigur, dacă avem mâncare tradiţională de-a lor şi am fost nevoit să îi spun că nu. I-am dat bucate ca la noi în Ardeal: mămăligă, brânză şi jumări. A fost foarte mulţumit", a mai povestit Moise Pop. În local se pot organiza mese festive, întruniri, zile de naştere, botezuri sau evenimente speciale pentru copii. La Texas este deschis de luni până sâmbătă, între orele 10:00 şi 23:30, iar duminica, între 12:00 şi 23:30.

 

 

Comenteaza