Unde ieşim: O masă de prânz rapidă, într-o ambianţă elegantă, la Opera Food & Caffé
- Scris de Florentina Tatar
- 25 Noi 2011, 22:53
- Eveniment
- Ascultă știrea

În spaţiul în care s-a mai păstrat ceva din eleganţa timpului trecut se găseşte acum sala cu autoservire unde se poate servi masa, o cafenea la subsol şi două saloane pentru evenimente alături. "Am dorit să oferim un loc accesibil pentru toată lumea, adaptat la vremurile pe care le trăim", explică Radu Cândea, manager al localului. "Nu trebuie să fie un lux să mănânci cu un prieten în oraş, dar nici nu trebuie să te mulţumeşti cu un covrig", a apreciat managerul. "Restaurantul nostru este mai mult decât un «împinge-tava». Avem o gamă variată de preparate, la nivel de restaurant à la carte, însă la preţuri rezonabile", susţine acesta.
Despre cafenea, amenajată simplu, dar elegant, în stilul puburilor în vogă la Cluj, cu ziduri la vedere şi mobilier din lemn, Cândea spune că a fost gândită pentru răgazul necesar după servirea mesei. "În general, oamenii după ce mănâncă tind să stea să mai povestească şi să servească o cafea sau un vin bun", justifică managerul. Muzica este în principal instrumentală, însă mai sunt strecurate şi câteva piese moderne, rock mai potolit sau hituri ale anilor ‘70. Administratorii plănuiesc pentru perioada următoare să îmbogăţească meniul de la cafenea, venind cu noi preparate din cafea, dar şi cu o gamă de vinuri mai variată. "Ne concentrăm pe vinurile româneşti, dar vrem să nu îi dezamăgim nici pe cei care preferă varietăţi mai exotice, cum ar fi vinurile din Chile", spune Cândea. Localurile sunt deschise de luni până vineri, între orele 08:00 şi 20:00, iar sâmbăta şi duminica de la 09:00 la 17:00.
În saloanele de alături se organizează evenimente cu tematică socială, culturală, evenimente business, dar şi zile de naştere, botezuri şi mese festive.