Unde ieşim: Panoramic, restaurantul romantic de deasupra Clujului

Unde ieşim: Panoramic, restaurantul romantic de deasupra Clujului
Localul are aproape două decenii şi îşi seduce clienţii cu panorama incredibilă asupra Clujului, dar şi cu bucatele gustoase, asezonate cu vinuri româneşti.

Restaurantul Panoramic este unul dintre cele mai vechi din oraş. A fost deschis în 1 iunie 1993 şi "arată aproape la fel, cu excepţia schimbările aduse de o renovare", după cum a precizat Monica Cubleşan, administrator şi patron al localului. "Am avut mereu ca public-ţintă

străinii care trec prin Cluj şi oamenii de afaceri. Nu în ultimul rând, ne-am gândit şi la clujenii romantici, pentru că Panoramic este, fără îndoială, un restaurant romantic", precizează "stăpâna" locului. Localul se află pe strada Şerpuitoare nr. 31, în zona Dealului Cetăţuii, iar priveliştea de deasupra Clujului care se vede pe geam şi de pe terasă îţi taie respiraţia. Preparatele din meniul restaurantului sunt fie specifice bucătăriei româneşti, fie cele internaţionale. Din prima categorie sunt apreciate feluri "tradiţionale" precum ciorba de burtă, tochitura, ciorba de salată verde sau mămăliguţa. Iubitorii preparatelor străine savurează mâncărurile cu somon, şalău, aşa-numitele medalioane, turnedouri, escalop zingara, escalop cu sos de vin sau de usturoi.

În privinţa deserturilor, proprietarul restaurantului spune că "în primul rând sunt iubiţi papanaşii". "Avem preparate de casă: clătite, tortul casei şi mai preparăm multe creme", precizează Cubleşan. Bucatele sunt asezonate cu vinuri, bere sau răcoritoare, mai rar cu cocktailuri. "Vinurile de la noi sunt numai româneşti. Vreau să îi sprijin pe cei din ţara noastră", punctează Monica Cubleşan. În restaurant sunt 50 de locuri, iar pe terasă încă 50 de locuri. Muzica din fundal este ambientală. "Au trecut pe la noi multe vedete: Ştefan Bănică Jr., Mihaela Rădulescu, Alessandra Stoicescu, Prinţul Paul de România sau regretaţii Aristide Buhoiu şi Jana Gheorghiu", dezvăluie administratorul de la Panoramic. Localul este deschis între orele 12:00 şi 22:00.

 

 

Comenteaza