Unde ieşim: Restaurantul Hermes, o masă ieftină şi bună în inima Gheorgheniului

Unde ieşim: Restaurantul Hermes, o masă ieftină şi bună în inima Gheorgheniului
Situat chiar deasupra complexului Hermes, localul se află în plină transformare. În curând va avea terasă şi preţuri mai mici.

Meniul zilei, atracţia principală de la restaurantul Hermes, are două feluri de mâncare şi costă doar 11 lei. "Pregătim doar feluri de mâncare tradiţionale în localurile româneşti unde se serveşte masa: fasole scăzută, ciorba de varză «lucskos», cartofi, mazăre cu cârnăciori sau clasicii mititei", a precizat Bogdan Biji, cel care a preluat localul în calitate de manager începând cu luna ianuarie.

În bucătăria de la Hermes se mai prepară cotlet la tavă, piept de pui la grătar sau chiftele marinate. La desert se servesc papanaşi, salată de fructe, piure de castane, clătite şi în curând se va putea comanda îngheţată. Cei care vor să servească ceva special pot comanda salata Hermes, preparată din roşii, ardei, şuncă, telemea, caşcaval şi busuioc, la preţul de 13 lei. În ceea ce priveşte băuturile, meniul restaurantului cuprinde mai ales vinuri autohtone, bere la draft, la 2,5 lei, sau la sticlă, la preţul de 4 lei. O cafea costă 3,5 lei şi include şi lapte.

"Sperăm ca în luna mai să putem deschide terasa, care va fi aranjată cu multe plante verzi. Vom scădea cu cel puţin 30% preţurile la mâncare şi intenţionăm să introducem şi un serviciu de catering. Reamenajăm şi interiorul restaurantului", a precizat managerul. Clienţii actuali ai localului sunt clujeni din cartier care comandă meniul zilei, iar în perioada următoare se doreşte şi atragerea celor agajaţi la firmele care au birouri în zonă.

Muzica din fundal este ambientală. Microbiştii vor putea urmări aici meciurile de fotbal, la televizor sau proiector, mai ales că s-au semnat contracte cu ambele firme distribuitoare de televiziune prin cablu care vor transmite Campionatul European de Fotbal. Cei care vor să se conecteze la internet au la dispoziţie o reţea wireless. Capacitatea sălii este de 200 de locuri, cărora li se vor adăuga alte 40 la terasă, aşa că aici se pot organiza şi evenimente cum ar fi nunţile sau botezurile. Programul începe de la ora 10:00 şi se termină la plecarea ultimului client. Masa poate fi servită până la ora 22:00.

 

Comenteaza