Unde ne distrăm: Le General

Unde ne distrăm: Le General
Este unul dintre cele mai frecventate baruri “cu personalitate” ale Clujului. Se află pe Bulevardul Eroilor, la etajul unei clădiri vechi, iar clienţii norocoşi pot sta vara la mesele de pe balconul dinspre stradă, cu “belvedere”.
Destul de spaţios, localul are şi o atmosferă prietenoasă, astfel că de-a lungul timpului şi-a creat o mulţime de fani, care participă la mai toate evenimentele organizate aici.

Ca orice pub care se respectă – aşa este trecut în prezentarea din meniu – Le General găzduieşte o mulţime de petreceri, concerte şi seri tematice, de la tradiţionalele chefuri de 23 august sau Halloween la “Prohibition Party” ori “Pilula de folk”, cel mai recent eveniment permanent, în care diverşi muzicieni concertează acustic. “Pilula de folk” este administrată de Ionuţ Mangu în fiecare miercuri, de la ora 20:00. În weekend, Le General oferă petreceri tematice, astăzi, de exemplu, fiind rândul lui “Prohibition Party”, unde băuturile alcoolice se livrează “pe sub mână”, în pungi de hârtie.

Încăperile barului au un aer boem, senzaţia de relaxare şi “decadenţă” fiind dată nu doar de multele afişe şi reclame vechi de pe pereţi, ci şi de muzică. La nivelul ofertei de băuturi, Le General are câteva atuuri. Între acestea e băutura
ce poartă numele barului, un cocktail de bere cu sirop, la draught, care costă 4,8 lei, sau berea chinezească din orez Tsingtao, la preţul de 9,7 lei sticla. În rest, sticla de Ursus e 4,8 lei, Timişoreana – 4,5, Redd’s 5,5 lei. În Le General se găseşte şi berea olandeză Grolsch (6,2 lei) sau Pilsner Urquell, la 9,2 lei sticla. Dacă frecventaţi locul ziua, când are atmosfera unei cafenele, e bine de ştiut că un espresso e 4 lei.

Clienţii barului pot să-şi aleagă singuri ingredientele pentru cocktailuri, iar dacă îi prinde foamea, au chiar şi ceva de mâncat. Le General oferă American hotdog cu 4,7 lei, hamburger cu 9,2 lei, chips & salsa la 5,5 lei sau nachos cu 8,5 lei. “Cam tot ce merge cu berea”, explică una din chelneriţele localului. Nu uitaţi nici sloganul din “Le General”: “We Don’t Copy, We Make Drinks!” (“Noi nu copiem, noi facem băuturi!”)


Comenteaza