Until de morning. Electric Castle, ziua doi

 Until de morning. Electric Castle, ziua doi
Ploaia ce a căzut, ieri, peste Cluj nu i-a scurtcircuitat pe "electrici", ba dimpotrivă, i-a domolit și relaxat pentru prestația "alchimiştilor trip-hop-ului": Thievery Corporation.

Thievery Corporation a revenit după 6 ani în România, în formulă completă, iar desfăşurarea de forţe pentru pentru acest eveniment a fost una impresionantă: trupa a solicitat un sistem audio special, capabil să acopere o gama largă de frecvențe joase pentru cei 13 muzicieni aflați pe scenă.

Liderul grupului, Rob Garza, a declarat înainte de concert că a acceptat cu plăcere să revină în România, pentru că se simte inspirat de această țară. El a fost prezent la Bonțida și în prima zi de festival și a mărturisit că are mari așteptări pentru show-ul său. Ba mai mult, trupa și-a modificat pe ultima sută de metri setlist-ul incluzând pentru clujeni mai multe fragmente de reggae și dub: "toate festivalurile încep așa, sunt mici, dar cresc dacă știu cum să fie bune. Noi avem experiența asta și cred că și Electric Castle ar putea avea această soartă. Show-urile Thievery Corporation sunt făcute în așa fel încât să exprime perfect muzica noastră. Conectarea cu fanii este foarte importantă pentru noi. Faptul că festivalurile iau din ce în ce mai multă amploare în toată lumea, ne bucură enorm și ne determină să punem accentul pe show. Am mari așteptări de la public în această seară".

Timp de două ore, mii de "electrici" au asistat la un regal de muzică: bossa-nova, jazz, dub, reggae, funk, muzică orientală, afro-beat, soul. Prestația i-a dus pe fani "back to the roots", la sound-urile care au consacrat trupa. "Ador să combin suntele. Le iei de pe stradă, din bar, dar și limba e un intrument cu sunet aparte", a mai spus Garza. 

Concertul de la Cluj face parte din turneul de promovare al noului album "Saudade" și este cel de-al șaptelea album din cariera formației. Titlul albumului este derivat dintr-un cuvânt în limba portugheză care înseamnă o dorință pentru ceva sau cineva care este pierdut, melancolie sau un gol. Garza a punctat că este un album dedicat femeilor.

Pentru viitorul album, Thievery se vor orienta pentru un sound mai electro. Garza a fost întrebat dacă vor exista și versurile piese cu puternic mesaj social sau politic, trupa fiind recunoscută pentru astfel de inițiative: "Probabil. În DC se întâmplă atâtea chestiuni politice despre care oamenii nu știu, dar care afectează la nivel global. Corporațiile sunt mai periculoase decât politicienii. Vom avea mereu grijă să luăm aceste probleme în muzica noastră și să le facem cunoscute pe unde mergem".

Rob Garza și Eric Hilton au înființat Thievery Corporation în 1995 și au refuzat încă de la debut încadrarea în tipare, preferând să-și redefinească și să-și reinventeze stilul în permanență. De-a lungul timpului, filonului trip-hop și acid jazz li s-au adăugat elemente de muzică braziliană, jamaicană și indiană. Trupa a lansat șapte albume, care au atras atenția atât prin orginalitatea stilului muzical, cât și prin versurile cu un puternic mesaj social sau politic. Cei 13 artiști care vor urca pe scena Electric Caste au naționalități și culturi diferite, rezultatul fiind un melanj de stiluri și inspirații care captivează de fiecare dată publicul.

Etichete
Comenteaza