Foto UNTOLD 2024. Sistem de monitorizare video a spectatorilor care intră pe Cluj Arena / Peste 250 de artiști invitați

UNTOLD 2024. Sistem de monitorizare video a spectatorilor care intră pe Cluj Arena / Peste 250 de artiști invitați

Mai sunt câteva zile până la ediția 2024 a festivalului UNTOD. Organizatorii evenimentului clujean au prezentat noutățile ediției, cât și măsurile de siguranță suplimentare implementate pentru buna desfășurare a festivalului.

De joi, 8 august 2024, orașul Cluj-Napoca va găzdui cea de-a 9-a ediție a festivalului UNTOLD, pe scenele căruia vor urca peste 250 de artiști naționali și internaționali. 

Edy Chereji, co-fondator UNTOLD: „Facem posibilă aceasta povestea frumoasă la Cluj de aproape 10 ani”

„Suntem bucuroși că suntem aici, în casa Untold, la a noua ediție a festivalului. E o cifră magică. De multe ori stăm să ne gândim cât de incredibil e cum au trecut mai mult de nouă ani, deoarece în anul pandemic 2020 am stat pe tușă. Facem posibilă aceasta povestea frumoasă la Cluj de aproape 10 ani. Anul acesta s-a întâmplat și peste hotare, cu prima ediție la Dubai, dar casa Untold este aici la Cluj și așa va rămâne. Noi și autoritățile ne-am pregătit ca Untold să fie cel mai sigur loc public din România în cele patru zile”, a declarat Edy Chereji, co-fondator Untold Festival Cluj-Napoca, în cadrul unei conferințe de presă. 

Untold 2024, a noua ediție a festivalului de la Cluj

Sistem de monitorizare video a spectatorilor care intră pe Cluj Arena

Un sistem de monitorizare video a spectatorilor care intră și ies pe Cluj Arena la UNTOLD este implementat, în premieră, la festivalul de la Cluj-Napoca. Co-fondatorul UNTOLD, Edy Chereji, a declarat, că anul acesta au fost luate măsuri suplimentare de securitate. 

„Am ajuns un ghid de bune practici în industrie. Ceea ce am implementat noi la Untold a ajuns să fie un standard, nu doar în România, chiar și peste hotare. Acum trei ani am avut delegații din străinătate. În acest an, pentru a fi la cel mai înalt nivel, am suplimentat anumite zone pe partea de securitate. 

Foarte important este că la această ediție avem un sistem de supraveghere video a accesului în stadion. Sunt 16 astfel de camere care monitorizează în timp real accesul în Cluj Arena. Aceste peoplemetere oferă informații direct în centru de comandă unde sunt structurile MAI și reprezentanții noștri. În acest an vom ști în timp real câtă lume a intrat și câtă lume a ieșit în perimetrul scenei principale. După cum știm, zona e de interes și trebuie să o fluidizăm. În total, în perimetrul festivalului, pentru siguranța oamenilor sunt peste 80 de camere care supravegează și toate sunt conectate la centrul de comandă”, a spus Chereji.

UNTOLD, ediția aniversară de 10 ani, deja în pregăriti: „Va fi o ediție fabuloasă”

Edy Chereji spune că Untold s-a autodepășit amintind clasarea pe locul al treilea în topul festivalurilor mondiale și a afirmat faptul că nu este un lucru mic faptul că un vis de la Cluj a reușit să ajungă pe podiumul festivalurilor mondiale și datorează asta tuturor, de la public la parteneri.

Tot acesta a anunțat că echipa, deja lucrează pentru ediția aniversară cu numărul 10 a festivalului. 

„Va fi cea mai spectaculoasă ediție de până acum. Să vă pregătiți pentru ediția cu numărul zece, care va fi fabuloasă. La 10 ani trebuie să arătăm de nota 10 cu steluță. Chiar în acest weekend vom pune în vânzare pentru edița 2025. Vom avea nume foarte mari, aș spune chiar din top 3 mondial. Acum suntem în lucru cu stabilirea line-up-ului, însă nu putem dezvălui nume”, a mai spus co-fondatorul Untold.

A luat cuvântul și Andrei Toniuc, co-general manager Untold. 

„Biletele pentru festival sunt vândute aproape toate. Suntem la 99%, iar la categorial acces general anticipăm că într-o zi sau două vom avea sold out. De astăzi, festivalierii își pot ridica brățările din Parcul Central, intrarea spre Opera Maghiară, de la ora 16.00, până la ora 22.00 (6 și 7 august). Din 8 până în 11 august, programul va fi de la 16.00 până la 04.00, iar accesul în fiecare zi de festival se va face de la ora 16.00 până la ora 06.00,excepție scena Galaxy, deschisă până la 7.00 în funcție de program”, a declarat Andrei Toniuc.

Untold 2024, a noua ediție a festivalului de la Cluj

În cadrul conferinței a vorbit și Răzvan Luca, co-general manager Untold.

„Se adună foarte multe lucruri care se văd în sufletul nostru înaintea startului celei de-a noua ediții. Am ales tema naturii pentru acest ani, temă care era tot timpul în subsidiar la noi, dar am vrut să o legăm foarte multe oameni. Am avut-o des, dar acum o să o scoatem în față.

Main Stage-ul UNTOLD, cel mai mare spațiu de joacă

Florina Dascăl, arhitectural, design and exeriece manager, a explicat cum este reprezentată la scenă tema naturii.

„Suntem foarte fericiți cu tema de anul acesta, pentru că natura a fost parte din Untold încă de la început. În timpul festivalului să suprapunem lumea aceasta fantastică pe care încercăm să o descriem în fiecare an din ce în ce mai bine, cu lumea reală. Pentru că anul acesta tema este Human Nature, a fost versatil să ne jucăm creativ. Practic, main stage-ul este cel mai mare spațiu de joacă pentru noi. Dorim să transmitem toată emoția către festivalieri. Scena se transformă de la concert la concert”, a declarat Florina Dascăl.

Untold 2024, a noua ediție a festivalului de la Cluj

Despre zona scenei a mai vorbit și Radu Rus, head of production Untold.

„Scena este mai mare ca număr de metri pătrați, dar cu 30 de centimetri mai înaltă. Mai sus nu putem merge, deoarece nu se poate depăși înălțimea acoperișului arenei. Am reușit să ne extindem în tribune, practic acela va fi planul pentru anul viitor, să reușim să acoperim toată zona din peluză”, a spus Radu Rus.

Untold 2024, a noua ediție a festivalului de la Cluj

Producția de anul acesta este impresionantă. Pentru a aduce întreaga logistică a festivalului a fost nevoie de 380 de TIR-uri. Festivalul se întinde pe o suprafață de 235.000 de metri pătrați și așteaptă sute de mii de participanți în cele 4 zile și 4 nopți de magie.

Scena principală va avea peste 900 de metri pătrați de ecran LED, 110 metri lățime și 30 de metri adâncime. Greutatea scenei depășește 500 de tone. Energia utilizată la scena principală provine din surse regenerabile.

Cum arată Main Stage-ul UNTOLD înainte de start

Organizatorii au prezentat cum arată scena principală a festivalului cu câteva zile înainte de startul celei de-a noua ediție Untold.

Untold 2024, a noua ediție a festivalului de la ClujFotografie ZIUA DE CLUJ

Peste 13.000 de oameni, din peste 20 de țări construiesc acum lumi și decoruri de poveste pe stadionul Cluj-Arena și împrejurimi. Festivalul va avea și peste 2.000 de voluntari.

În 2024, UNTOLD, unul dintre cele mai frumoase festivaluri de muzică din lume, își invită fanii să redescopere și să celebreze legătura autentică cu natura umană. Inspirat de frumusețea și misterul Transilvaniei, UNTOLD 2024 nu va fi doar un festival, ci o călătorie care ne invită la reconectare. Acest nou capitol din povestea UNTOLD ne amintește că ,,omul este natură”, iar festivalul devine locul în care fanii pot simți bucuria prin puterea muzicii care ne aduce de fiecare dată împreună.

Vor fi scene impresionante și music spot-uri speciale, peste 70 de vendori, un Fashion Village, zeci de activări ale partenerilor, animatori și dansatori care vor defila prin festival, precum și multe surprize.

UNTOLD, unul dintre cele mai mari festivaluri din lume, se pregătește să scrie istorie în acest an cu o ediție memorabilă. Creatorii celei mai frumoase experiențe de festival anunță că ediția 2024 a festivalului este 99% sold-out, iar abonamentele de tip general acces se vor epuiza în circa 1-2 zile.

Ediția din acest an a festivalului UNTOLD va avea loc în perioada 8-11 august în Cluj-Napoca. Cu peste 250 de artiști internaționali și naționali pregătiți să urce pe cele opt scene, festivalul UNTOLD va oferi fanilor live act-uri în premieră pentru un festival din România: Sam Smith, Lenny Kravitz, Burna Boy, dar și un lineup din care fac parte cei mai mari DJ ai lumii: Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, Alok, Steve Aoki, Lost Frequencies, Timmy Trumpet, FISHER, Carl Cox, Solomun, Black Coffee.

Comenteaza