Urmările exceselor de 1 Mai, “aşteptate” astăzi

Urmările exceselor de 1 Mai, “aşteptate” astăzi
Problemele digestive cauzate de prea multă mâncare şi băutură în urma petrecerilor de 1 Mai se vor manifesta cu precădere astăzi, spun specialiştii clujeni.

"În minivacanţa de 1 Mai nu am avut de-a face cu solicitări deosebite", a declarat Horia Simu, directorul Serviciului de Ambulanţă Cluj. Solicitările au fost cam 220-230 pe zi, număr considerat de specialişti normal pentru această perioadă. "Ca de obicei, o treime sunt ceea ce noi numim Cod Roşu, adică solicitările pentru probleme cum ar fi accidentele cerebrale sau durerile toracice", a explicat Simu.

Alte cazuri cu care au de-a face medicii de la Ambulanţă sunt cele "clasificate" în categoria Cod Galben, în care intră în mare parte pacienţii care se plâng de dureri abdominale. "Un caz mai special cu care am avut de-a face a fost accidentul de duminică", a precizat directorul Serviciului de Ambulanţă. Duminică cinci persoane au fost rănite după ce un autoturism a lovit un microbuz într-o intersecţie din municipiul Cluj-Napoca. Răniţii - trei persoane din autoturism şi două din microbuz au fost transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe.

"Aşteptăm ca mâine (azi - n. red.) să înceapă problemele celor care au făcut abuz de mâncare şi băutură", a precizat Horia Simu.

 

 

Comenteaza