Urșii au dat atacul într-o comună din Cluj. Animale sfâşiate şi oameni care se tem pentru vieţile lor

Urșii au dat atacul într-o comună din Cluj. Animale sfâşiate şi oameni care se tem pentru vieţile lor
| Foto: colaj foto: sursa - Refleqtmedia.ro / https://arenavalceana.ro/

Clujenii din satele Văleni și Pietroasa, comuna Moldovenești, sunt terorizați de exemplarele de urși care străbat zona și le sfâșie animalele. Oamenii cer ca autorităţile să anunţe prezenţa fiarelor cu mesaje RoAlert.  

Atacurile au fost semnalate în satele Văleni și Pietroasa, iar oamenii spun că ursul le-a sfâșiat animalele din gospodărie iar acum se tem pentru viețile lor. Aceștia cer intervenția de urgență a autorităților inclusiv cu apeluri publice RoAlert de avertizare a cetățenilor cu privire la pericolele reprezentate de urșii din zonă.

În urmă cu câteva zile, un urs a distrus saivanul de capre al unui cetățean din Văleni, lăsând în urmă pagube de zeci de mii de lei. Oamenii spun că iei se aleg cu paguba deoarece autoritățile vin doar să constate cele întâmplate, iar apoi pleacă, transmite TurdaNews

Amintim că urșii au făcut recent ravagii şi în alte sate din județul Cluj. Recent, un atac al urşilor s-a petrecut în comuna Mica, în noaptea de luni spre marți, în data de 13/14 noiembrie 2023, unde peste 10 oi au fost pur și simplu sfâșiate, iar alte 27 nu au mai fost găsite. 

Pentru a evalua pagubele în urma atacurilor urşilor este nevoie de multe formalități, iar crescătorii de animale sunt despăgubiți sau nu de către Ministerul Mediului, deoarece atât birocrația cât și legea, care lasă loc de interpretări, lungesc acest proces, transmitea acum câteva zile pe Facebook primarul comunei Mica, Tiberiu Zelencz.

Citeşte şi: Un urs a dat atacul la o stână din Cluj. Peste 10 oi au fost sfâșiate și 27 sunt dispărute

Comenteaza