Şurubaru, incompatibil VIDEO

Şurubaru, incompatibil VIDEO
Mâna dreaptă a lui Emil Boc din Primăria Cluj, viceprimarul Gheorghe Şurubaru, a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate. ANI l-a declarat incompatibil după ce inspectorii au descoperit că Şurubaru a deţinut simultan funcţia de viceprimar si cea de administrator al unei firme. Viceprimarul a anunţat că nu se dă bătut şi că va contesta decizia luată de magistraţii Curţii de Apel Cluj.

Până în acest moment nici reprezentanţii Curţii de Apel Cluj, nici cei doi avocaţi care îl reprezintă pe Gheorghe Şurubaru nu au vrut să se pronunţe pe motiv că încă nu există o hotărâre judecătoareacă, care spun ei cel mai probabil urmează să fie făcută publică în cel mult două săptămâni de zile 02.13

Viceprimarul Clujului, Gheorghe Şurubaru, spune că nu se aştepta să piardă procesul cu ANI.

"Până la ora aceasta, împreună cu avocaţii nu am primit motivarea curţii de apel. Aşteptăm motivarea Curţii de Apel şi vom trece mai departe, la următoare etapă. Vă aşteptaţi ca acest proces să fie pierdut? Nu mă aşteptam, dar aceasta este decizia Curţii de Apel Cluj şi continuăm toate posibilităţile", a spus Şurubaru.

ANI l-a declarat incompatibil pe viceprimar în luna august a acestui an.

ŞURUBARU, INCOMPATIBIL

"Gheorghe Şurubaru s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2010 - 30 mai 2013, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca şi calitatea de administrator al SC EURO DIVERS SRL. Astfel, Gheorghe Şurubaru a încălcat dispoziţiile (...) din Legea 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de (...) viceprimar (...) este incompatibilă cu funcţia de (...) administrator (...) la societăţile comerciale", se arată într-un comunicat postat pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate. De asemenea, pentru că viceprimarul a omis să menţioneze în declaraţia de interese că este administrator de firmă, inspectorii ANI au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca pentru fals în declaraţii.

Reporter: Anca Baciu
Imagine: Rareş Râşnoveanu

Comenteaza