Utilaj zburător pentru ridicarea lemnului din pădure, la Pro Invent

Utilaj zburător pentru ridicarea lemnului din pădure, la Pro Invent
Un aparat asemănător unui OZN, care se poate deplasa în aer chiar transportând greutăţi mari, face parte din exponatele Salonului Internaţional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventicii Pro Invent.

Între "minunile" prezentate la Expo Transilvania se numără o instalaţie care poate prevedea cutremurele cu trei ani înainte, o alta care pune în mişcare maşini sau vapoare fără combustibil sau diverse remedii spectaculoase din plante. Manifestarea Pro Invent are loc la Expo Transilvania între 27 şi 30 martie şi are ca tematici materiale, procese şi produse inovative; energie şi mediu. Pot fi cercetate la standuri diverse proiecte brevetate sau în curs de brevetare ale unor universităţi, companii, asociaţii sau inventatori particulari care au adus la Cluj fie desene şi scheme ale invenţiilor, fie produse propriu-zise.

Toader Buţincu a venit din Bucureşti cu schemele unor instalaţii de zbor. "Îniţial, i-am zis aeroportant. Am pornit de la ideea că pădurile noastre nu pot fi exploatate pentru că nu se poate ajunge cu nimic acolo. Materialul lemnos care cade şi putrezeşte şi nu-l foloseşte nimeni acolo poate fi scos cu un asemenea aparat şi dus unde poate fi utilizat", a explicat inventatorul. "L-am conceput în trei variante. Unul din ele ar fi de uz mai general, cu transvăzătoare de aer, unul care este destinat în special turismului, cu o turbină şi altul destinat exploatării lemnului din zone inaccesibile. Bineînţeles, poate fi folosit la orice altceva, ca orice maşină zburătoare care nu are nimic în comun cu avionul, elicopterul sau balonul", a detaliat Buţincu. "Un elicopter se poate folosi în pădure, dar costă enorm şi presupune multe riscuri. Instalaţiile mele sunt concepute modular, când cade vreun element rămân altele funcţionale", a susţinut acesta. "După brevetare, ca orice om sănătos la cap, prefer să o exploatăm cu cineva care are posibilitatea tehnică de aplicare. Trebuie să mă implic, sunt multe îmbunătăţiri de adus", a încheiat el.

O altă invenţie spectaculoasă de la Pro Invent este un dispozitiv care poate produce energie fără combustibil. "O variantă produce energie pentru maşini auto şi curent electric. Cuplate la un generator hidraulic, se încarcă cu un set de arcuri. Prin descărcare pot încărca un alt set de arcuri sau să dea energie afară", a precizat Ion Cârnu, inventatorul din Constanţa care a realizat "minunea". El susţine că invenţia sa poate înlocui motorul automobilelor. "Nu avem nevoie de combustibil, ci încărcăm manual. Chiar dacă rămânem în deşert fără combustibil putem încărca arcurile şi ele să acţioneze în loc de motor", susţine Cârnu. A fost premiat cu bronz la un concurs din Bruxelles. "Aş vrea să preia statul român invenţia, ca să producem şi să exportăm şi să scăpăm de sărăcie în ţara asta. Nu am pretenţii la bani", a punctat Ion Cârnu.

Un alt inventator are la stand un sistem de prezicere a cutremurelor "cu trei ani înainte de producere". "Omenirea trebuie să ştie că invenţiile acestea au plecat din România. E o idee care a scăpat întregii fizici, nimeni nu s-a gândit la partea subtilă a reacţiei fiinţei vii la avertizarea cutremurelor. Se lucrează în microuniversul cuantic, deci în aură, particule subatomice care modifică seva pomilor, îi creşte rezistenţa şi cristalizarea moleculară", a explicat Ioan Davidon, inventatorul sistemului. Omul susţine că are un document care atestă că a prezis în acest fel un cutremur recent produs la Timişoara. "S-a modificat aura populaţiei şi a pomilor. Montez aparatul pe pom, îi măsor aura 24 de ore din 24, pe diagramă se vede că dacă scade foarte mult e semnal de alarmă. Aparatul măsoară aura şi rezistenţa sevei", a mai spus Davidon. Costul unui asemenea aparat ar ajunge la 2.000 de euro. O altă invenţie cu care a venit la Expo Transilvania este un dipozitiv cât un timbru care se lipeşte pe aparate şi vehicule şi le scade consumul de energie, potrivit inventatorului, cu 40-60%. "Am muncit 20 de ani la ea şi acum trăim din această afacere", a încheiat Ioan Davidon, specialist în metrologie industrială şi cadrul didactic la Politehnica Timişoara.


Medicamente din plante

Firma Hofigal a adus la Pro Invent câteva noutăţi. "Avem un complex alfa, o sursă naturală de vitamina B12 şi de detoxifiere, de îmbunătăţire a memoriei, care conţine ulei din larve de trântor, din seminţe de in şi spirulină, şi deodorantul natural", a prezentat produsele Daniela Raiciu, director de marketing al companiei. La stand se mai găseşte un antiinflamator, "un extract din coajă de calciu care înlocuieşte aspirina de sinteză şi altul care reduce colesterolul".

 

Comenteaza