Valeriu Stoica a salvat contractul pentru staţia de epurare Cluj-Napoca

Valeriu Stoica a salvat contractul pentru staţia de epurare Cluj-Napoca
Fostul ministru al Justiţiei s-a prezentat ieri la Tribunalul Comercial, unde a avut un proces în calitate de avocat al unei firme ce a câştigat o licitaţie a Companiei de Apă Someş. Licitaţia a fost contestată în instanţă, însă firma care a depus acţiunea a renunţat la judecată după ce motivele pe care le invoca i-au fost combătute de avocatul Valeriu Stoica.

Cunoscutul avocat a apărat interesele asocierii româno-italiene Intini Angelor SRL-Giovanni Putignano & Figli SRL-SC UTI Instal Construct, care a câştigat la licitaţie contractul de reconstruire a staţiei de epurare din Cluj-Napoca. Licitaţia a fost contestată în instanţă de societatea Hochtief Solutions AG, motiv pentru care demararea lucrării întârzie de câteva luni, fiind în pericol ca autoritatea contractantă să piardă finanţarea.

"Este vorba de un contract de 147,9 milioane de lei pentru reabilitarea şi extinderea staţiei de epurare din Cluj-Napoca. Lucrarea este inclusă într-un program cu fonduri de coeziune ce expiră în 2013, ceea ce înseamnă că până atunci trebuie să finalizăm. De câteva luni ne poartă prin instanţă firma contestatoare", a spus purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Someş, Lucian Croitoru. Reprezentanţii societăţii contestatoare au anunţat ieri instanţa că renunţă la proces. "Poate s-au intimidat", a spus zâmbind Valeriu Stoica la ieşirea din sala de judecată, unde a stat circa două minute. Fostul ministru a petrecut mai mult timp pe holul instanţei în aşteptarea începerii procesului în care este implicat, fiind "asaltat" de numeroşi avocaţi şi justiţiabili cu care a stat de vorbă.

 

Comenteaza