Valul mare de votanți din Cluj pornește la urne FOTO

Valul mare de votanți din Cluj pornește la urne FOTO
Mii de clujeni iau cu asalt iau cu asalt la această oră secțiile de votare după ce ies de la slujba de dimineață desfășurată în majoritatea bisericilor din municipiu.

Cea mai mare aglomerare de credincioși a fost la Catedrala Ortodoxă din Piața Avram Iancu, unde lăcașul de cult era arhiplin. Mulți dintre cei care nu au mai încăput au preferat să asculte slujba afară, la difuzoarele amplasate în piață. Alături de aceștia erau numeroși turiști care iau parte la Festivalul Internațional de Film Transilvania, mulți dintre ei din statele asiatice, care luau cadre cu catedrala.

La ieșire, credincioșii deja își exprimau punctul de vedere asupra celor pe care urmau să îi voteze românii. "M-am săturat de ăștia, vezi că nu fac nimic de atâția ani?", se exprima o pensionară despre reprezentanții unui partid politic, în dialog cu fiica sa. 

Valuri mari de oameni veniți de la slujbele diverselor culte religioase, care se îndreptau către punctele de votare, puteau fi văzute în jurul orei 12:00 și în cartierele Mărăști și Gheorgheni. De altfel, autobuzele Companiei de Transport Public care aveau direcția centru abia mai puteau face față invaziei de călători de la orele amiezii.

De asemenea, au fost solicitate echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, atât pentru persoane cu probleme de sănătate aflate în diverse locuri ale orașului, cât și pentru stingere de incendii. 

Comenteaza