Vameşul Modrea: “Am fost atras într-o cursă”

Vameşul Modrea: “Am fost atras într-o cursă”
Fostul şef al Vămii Cluj, Alain Modrea, a spus ieri, înainte de a intra în sala de judecată, că regretă faptul că a cerut bani împrumut şi că “probabil, am fost atras într-o cursă”. Instanţa a menţinut starea de arest preventiv a lui Modrea şi a coinculpatului Zur Moshe.

Procesul celor doi inculpaţi va începe în data de 3 mai. Instanţa a verificat ieri legalitatea măsurii arestului preventiv luată împotriva acuzaţilor în faza de urmărire penală. Modrea şi Moshe au fost trimişi în judecată în urmă cu două zile de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) sub acuzele de luare de mită, respectiv trafic de influenţă şi dare de mită. Mai exact, Zur Moshe ar fi intermediat mita oferită de denunţătorul Cătălin Alexandru, patron al firmei Royal International Impex, care era controlată de doi inspectori vamali din subordinea lui Modrea.

Potrivit rechizitoriului, Alexandru i-a dat lui Moshe 12.000 de euro pentru a-i da mai departe unui şef din Vamă cu scopul de a scăpa uşor din controlul inspectorilor. Procurorii au găsit, în 16 martie, 4.000 de euro asupra lui Modrea, iar restul de 8.000 erau în biroul lui Moshe. Acesta a declarat că nu a dat toţi banii pentru că se temea că Modrea nu va rezolva problema amicului său. Modrea susţine că a cerut din ianuarie un împrumut de la Moshe, cu care spune că era prieten de şase ani, şi că în 16 martie i-ar fi spus că are 5.000 de euro, dar că-i poate da doar 4.000. "Îmi pare rău că am cerut acel împrumut. Probabil că am fost atras într-o cursă", a spus ieri Modrea.

 

Comenteaza