Vânătoare de afrodisiace, sâmbătă, la Muzeul de Istorie a Farmaciei

Vânătoare de afrodisiace, sâmbătă, la Muzeul de Istorie a Farmaciei
Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei organizează sâmbătă, între orele 14:00 şi 22.00, la Colecţia de Istorie a Farmaciei, Sărbătoarea Iubirii.

Evenimentul este unul tematic, în spiritul sărbătorilor dedicate iubirii şi îndrăgostiţilor dar şi a celor de început de primăvară şi include o serie de momente speciale, precum deschiderea expoziţiei temporare Istoria afrodisiacelor, care va putea fi vizitată până în luna mai.

Vizitatorii vor avea posibilitatea să urmeze un traseu individual în expoziţie, cu fişă de parcurs, pentru descoperirea a opt ingrediente sau preparate farmaceutice speciale, folosite de-a lungul timpului pentru a stârni sau pentru a domoli pasiunile. În acelaşi timp, va fi organizat un târg de carte, cu toate publicaţiile muzeului.

"Deoarece Clujul este anul acesta capitală europeană a tineretului, încurajăm vizitatorii străini să ne treacă pragul, prin includerea de explicaţii şi fişe de parcurs în limba engleză", afirmă conducerea muzeului.

Preţul biletului este de 3 lei pentru toate categoriile de vizitatori, iar cuplurile „fac corp comun" şi plătesc un singur bilet.

Colecţia de Istorie a Farmaciei este cel mai timpuriu muzeu de profil din România şi unul dintre cele mai vechi din Europa, fiind înfiinţat în anul 1954. Locaţia Colecţiei de Istorie a Farmaciei a contribuit dintotdeauna la succesul său muzeografic, clădirea vechii Farmacii Hintz. Imobilul, unul dintre monumentele istorice deosebite ale Clujului, păstrează structura farmaciilor de oficină din Transilvania şi din întreaga Europă.

Denumirea vine de la Oficina, încăperea cea mai decorată, unde se vindeau medicamentele şi unde se trata cu clienţii. De asemenea, pot fi vizitate sălile de depozitare şi laboratorul vechii farmacii, precum şi o bogată colecţie de vase şi ingrediente farmaceutice, aparatură de laborator, cărţi de specialitate, diplome şi parafe, mobilier. O altă sală prezintă aparatură medicală clujeană, donată de Prof. Pompiliu Manea.

 

Comenteaza