Vanghelie: Se poate colabora cu Ponta, dar să existe voinţă de ambele părţi

Vanghelie: Se poate colabora cu Ponta, dar să existe voinţă de ambele părţi
Vicepreşedintele PSD Marian Vanghelie a declarat, vineri, la Bruxelles, răspunzând unei întrebări, că se poate colabora cu preşedintele PSD, Victor Ponta, cu condiţia să existe dorinţă de ambele părţi.

Vanghelie a afirmat că nu se pune problema unui conflict cu actualul preşedinte al PSD, ci de "anumite pricipii".

" Eu cred că pentru a câştiga alegerile lumea nu trebuie să mai plece din partid. Iar dacă nu suntem atenţi, alegerile le va câştiga tot Traian Băsescu, iar noi o să reuşim să ne mai vedem peste doi-trei ani, stând la Bruxelles la o bere ", a afirmat el.

Vicepreşedintele PSD a spus că este dispus să pună umărul din PSD pentru schimbarea actualei puteri şi a actualului şef al statului. "Dar să simt că toţi avem aceeaşi dispunere. Dacă simt că nu toţi mergem în aceeaşi barcă, încep să fiu mai atent", a adăugat Vanghelie.

Întrebat dacă s-a împăcat cu Victor Ponta, liderul PSD a răspuns: "Se poate colabora cu Victor Ponta, problema este să fie de ambele părţi dorinţa să existe acea colaborare (...) Este mai importantă următoarea noastră bătălie decât orgoliile sau certurile noastre. Nu depinde doar de mine, depinde şi de Victor Ponta şi de Crin Antonescu, de Ion Iliescu, de Adrian Năstase".

Primarul Sectorului 5 nu a dorit să comenteze "nici pozitiv nici negativ" intenţia anunţată de Mircea Geoană de a lansa o nouă formaţiune politică.

"Pe mine mă interesează, cred că şi pe Victor Ponta, şi inclusiv Mircea Geoană, să plece actualul Guvern acasă şi noi să reuşim să dăm un mesaj coerent", a adăugat el.

Întrebat dacă în discuţiile cu Victor Ponta a solicitat garanţia că îşi va menţine funcţia de preşedinte al PSD Bucureşti, Vanghelie a răspuns: "Aţi simţit cumva că eu nu mai sunt şef? Eu sunt şef în continuare, dar nu asta e problema. Eu sunt consecvent şi vreau schimbarea actualului sistem dictatorial Băsescu-Boc".

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la Bruxelles, că va face tot ce ţine de el pentru a închide orice conflict în PSD, inclusiv cu Dan Marian Vanghelie şi PSD Bucureşti.

Întrebat despre întâlnirea de joi seară cu Vanghelie, într-un restaurant din centrul Bruxelles-ului, Ponta a răspuns: "M-am întâlnit în primul rând cu colegii mei europarlamentari şi a fost şi domnul Vanghelie".

Întrebat dacă Vanghelie şi-a manifestat nemulţumiri sau intenţia de a demisiona din PSD, Ponta a răspuns: "Dorinţa mea este ca din PSD să nu mai plece nimeni, să fim uniţi şi să ne concentrăm forţele pentru bătălia de la anul cu regimul Băsescu. Fac tot ce ţine de mine ca USL şi PSD să nu sufere niciun fel de pierderi şi să ştim exact care este armata pe care ne bazăm. Sunt convins că şi Dan Marian Vanghelie şi cei de la PSD Bucureşti doresc să se bată cu Băsescu".

Ponta a spus, răspunzând unor întrebări, că nu a discutat cu Vanghelie nici despre situaţia din PSD Bucureşti, nici despre eventuale organizaţii ale partidului care ar fi nemulţumite de excluderea lui Mircea Geoană din partid.

El a caracterizat informaţiile din presă despre acest subiect ca fiind "speculaţii".

 

Comenteaza