Vartic răspunde acuzelor din “Armagedonul IML”

Vartic răspunde acuzelor din “Armagedonul IML”
Directorul IML Cluj, Marius Vartic, afirmă că persoanele care au scris memoriul trimis Ministerului Sănătăţii, în care este acuzat de management defectuos, “vor să facă o treabă bună, dar prin altă cale”.
Marius Vartic susţine că cel mai tare l-a deranjat faptul că angajaţii au impresia că el a acoperit delapidarea unei foste angajate. “De cum a fost descoperită fapta de către Serviciul contabilitate, eu i-am făcut plângere penală la poliţie şi este cercetată”, a spus directorul IML. Cât despre angajatul IML care are o firmă de pompe funebre ce se ocupă de cosmetizarea şi transportul morţilor de la IML, Vartic spune că a fost selecţie de oferte şi că a câştigat firma cu preţul cel mai mic.

O altă acuză este cea că Vartic a mers inutil 2.000 de kilometri cu o maşină a instituţiei. Directorul lămureşte că a fost un demers pentru a modifica ordinul ministrului Sănătăţii de descentralizare a instituţiilor de medicină legală şi că, de comun acord cu colegii din Iaşi, Târgu- Mureş, Craiova, Timişoara şi Bucureşti, s-a deplasat prin fiecare oraş pentru a aduna materialul pe care l-a înmânat ministrului. “Legat de acuzaţia că lipsesc de la serviciu, menţionez că în august am avut un accident de circulaţie şi am beneficiat de concediu de odihnă pe care nu l-am luat anul trecut, cu aprobarea ministerului”, a precizat Vartic.

În memoriu, el este acuzat de “returnarea repetată către stat a sumelor alocate investiţiilor, prin nerespectarea termenelor de solicitare a achiziţiilor, cu toate că IML Cluj-Napoca are o nevoie acută de dezvoltare, în acest caz valoarea estimată fiind de aproximativ 700.000 lei”. Directorul susţine că nu au fost returnări repetate şi că s-a întâmplat o singură dată. “Banii au venit în ultimele luni ale anului, când nu au mai putut fi operaţi. Degeaba îmi trimiţi banii în decembrie, căci nu-i mai pot utiliza în acel an”, a explicat Vartic.

În ce priveşte redactarea şi trimiterea memoriului către Ministerul Sănătăţii, directorul IML Cluj consideră că “este o dorinţă comună de a face o treabă bună, dar văzută prin două căi: una pe care o abordez eu şi una pe care o abordează cei care probabil au făcut această atenţionare. Eu aştept Ministerul Sănătăţii să vină. Răspund la toate acuzaţiile, nu am încălcat nicio lege”. Amintim că în memoriul semnat de “colectivul IML Cluj” se cere schimbarea din funcţie a lui Vartic pe motiv că “face dovada unei activităţi manageriale aberantă, contraproductivă, haotică şi abuzivă, cu manifestări imprevizibile, uneori duse la extrem cu atitudine dictatorială, despotică şi furibundă, ignorând orice propuneri constructive venite de la membrii colectivului”.

Comenteaza