Vasile Dâncu, martor la DNA în dosarul Belina: Am fost o dată sau de două ori la pescuit cu Liviu Dragnea

Vasile Dâncu, martor la DNA în dosarul Belina: Am fost o dată sau de două ori la pescuit cu Liviu Dragnea
Fostul vicepremier Vasile Dâncu a fost audiat, joi, în calitate de martor, în dosarul Belina, susţinând că a fost întrebat de procurori dacă stie cine este proprietarul insulei, acesta precizând că nu deţine aceste informaţii, însă a mers la pescuit acolo, împreună cu Liviu Dragnea.

"E vorba despre dosarul Belina. Dacă ştiu ceva despre cine e proprietar. Nu ştiu nimic. Nu ştiu de HG, era în 2013 şi nu aveam nicio funcţie atunci. Era vorba de ce am văzut. Am fost o dată sau de două ori la pescuit acolo. Am fost cu Liviu Dragnea", a declarat Vasile Dâncu după audieri.

În această cauză, fostul vicepremierul Sevil Shhaideh este urmărit penal pentru abuz în serviciu. DNA a cerut Camerei Deputaţilor şi încuviinţarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb, fost ministru al Fondurilor Europene, însă solicitarea a fost respinsă de parlamentari.

Procurorii DNA susţin că în 2013, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel, cu suprafaţă de 278,78 hectare, respectiv 45 hectare, situate în albia minoră a Dunării, au fost trecute ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private.

DNA îi acuză pe cei doi foşti miniştri că au contribuit la adoptarea nelegală a hotărârii de guvern prin care a fost transferată insula Belina din patrimoniul statului în cel al Consiliului Judeţean Teleorman.

Comenteaza