Vecinii: femeia care a provocat explozia din Floreşti urma să fie evacuată VIDEO

Vecinii: femeia care a provocat explozia din Floreşti urma să fie evacuată VIDEO
Femeia acuzată că a provocat intenţionat explozia din Floreşti urma să fie executată silit, spun vecinii. Executorul judecătoresc urma să o evacueze din casă chiar azi.

Proprietara apartamentului care a explodat ieri în Floreşti este acuzată că a provocat intenţionat deflagraţia. Anchetatorii susţin că femeia a lăsat gazul deschis şi o candelă aprinsă, după care a plecat de acasă. În ziua când a avut loc explozia, un executor judecătoresc urma să o evacueze din aparatament. Bătrâna este acuzată de distrugere cu consecinţe grave. Ea a fost arestată preventiv pentru 29 de zile.

Potrivit repretentanţilor Poliţiei, bătrâna este suspectată că a desfăcut racordul de la aragaz şi a lăsat gazul pornit. "Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit cauza", spune purtătorul de cuvânt al ISU, Andrei Biriş. "A fost o lumânare care a aprins acumularea de gaze, cel mai probabil de la aparatul de gătit a fost desfăcut un furtun, iar robinetul nu a fost închis".

Femeia este acuzată de distrugere cu consecinţe grave. În urma exploziei au fost avariate 16 apartamente şi 6 maşini. "În cazul exploziei din Floreşti poliţiştii de la investigaţii criminale efecturază cercetări sub aspectul infracţiunii de distrugere", spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Anca Bolba. "Suspecta e o femeie de 62 de ani, cercetată în stare de reţinere".

Vecinii femeii susţin că aceasta girase cu apartamentul un credit luat de altă persoană care nu şi-a mai achitat ratele. În ziua exploziei, un executor judecătoresc urma să o evacueze pe bătrână din locuinţă. "Am auzit că chiar ieri trebuia să fie evacuată din apartament, urma să vină executorul judecătoresc, apoi din ce cauză nu ştiu. Datorii undeva, datorii în bancă...", a spus o vecină.

"Era foarte credincioasă şi chiar lucra la biserică", spune o alta. "Veneau mereu la ea măicuţele de la mănăstire".

În noaptea exploziei, femeia a plecat de acasă.

Judecătoria Cluj-Napoca a dispus arestarea preventivă a femeii pentru 29 de zile. Femeia nu a dorit să comenteze acuzele. Vezi imagini cu femeia, în materialul video

În urma exploziei nu a fost nimeni rănit. Anchetatorii urmează să stabilească cuantumul prejudiciului creat.

În instanţă, femeia e apărată de un avocat angajat de mănăstirea din Tăuţi, unde aceasta muncea ca femeie de serviciu.

Reporter: A.Golban/A. Baciu
Operator: R.Râşnoveanu/C.Fedeleş

 

Comenteaza