Verdict amânat în cazul crimei de la Igriţia

Verdict amânat în cazul crimei de la Igriţia
Dumitru Pop, de 22 de ani, şi Sergiu Marian, de 21 de ani, din Cluj-Napoca, îşi vor afla sentinţa în data de 6 februarie pentru uciderea cu sânge rece a tânărului Andrei Kurthy, în vârstă de 18 ani. Cadavrul a fost incinerat de către criminali în satul Igriţia pentru a nu fi descoperit.

Instanţa Tribunalului Cluj a finalizat ieri procesul crimei care şocat Clujul în luna septembrie a anului trecut. Atunci, rămăşiţele lui Andrei Kurty au fost găsite în Igriţia de un cioban, care a rămas înmărmurit când a văzut resturi de corp omenesc proaspăt arse într-un foc imens. Capul, aproape carbonizat, avea un căluş în gură. Cercetările poliţiştilor au dus la concluzia că tânărul a fost strangulat în apartamentul în care locuia Sergiu Marian împreună cu părinţii, după care cei doi inculpaţi l-au învelit într-o pătură şi l-au ascuns în beciul blocului până noaptea, când l-au dus în pădure şi l-au ars.

Cei doi suspecţi şi-au recunoscut fapta în instanţă şi au spus că l-au omorât pe Andrei Kurthy, în vârstă de 18 ani, din cauza unui conflict mai vechi. Unul dintre inculpaţi avea depusă o plângere la poliţie împotriva lui Kurthy pentru că acesta i-a spart geamul la maşină şi l-a ameninţat cu bătaia. Ieri, în faţa judecătorului de la Tribunalul Cluj, Dumitru Pop şi Sergiu Marian au declarat că regretă fapta comisă. Instanţa a amânat pronunţarea pentru data de 6 februarie.

 

 

Comenteaza