Veste tristă din Gaza. O tânără ținută ostatică, cu naționalitate română, a fost ucisă

Veste tristă din Gaza. O tânără ținută ostatică, cu naționalitate română, a fost ucisă
| Foto: click.ro

Ambasada Statului Israel la Bucureşti a făcut cunoscută identitatea ultimului ostatic cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ucis în Fâşia Gaza, fiind vorba despre o tânără artistă de 27 de ani.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat sâmbătă decesul unui alt ostatic cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, în Fâşia Gaza.

''Am aflat cu profundă tristeţe vestea care confirmă decesul tinerei Inbar Haiman, ucisă de teroriştii Hamas.
În vârstă de doar 27 de ani, Inbar avea cetăţenie română şi era studentă la Arte. Executa lucrări de artă stradală deosebite şi numele sub care era cunoscută în Israel şi în lume era 'Pink', semnătura ei inconfundabilă'', precizează Ambasada Israelului pe Facebook.

Aceasta fusese răpită de teroriştii Hamas pe 7 octombrie, în timp ce se afla la festivalul de muzică Nova.

''De atunci, colegii ei de breaslă îi inscripţionau numele pentru a cere eliberarea ei, 'Free Pink'. Suntem alături de părinţii, fratele şi partenerul ei de viaţă în acest moment cumplit de dureros'', mai scrie Ambasada.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat sâmbătă decesul unui alt ostatic cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, în Fâşia Gaza.

Potrivit MAE, printre persoanele ţinute ostatice în Fâşia Gaza se mai află un singur român cu dublă cetăţenie.

''În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, precizăm că autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza'', informa sâmbătă MAE.

În prezent, o persoană cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, se mai află ostatică în Fâşia Gaza, arată sursa citată, context în care Ministerul Afacerilor Externe reiterează necesitatea eliberării tuturor ostaticilor din Fâşia Gaza.

Ambasada României la Tel Aviv menţine contactul cu autorităţile israeliene, preciza MAE. 

Comenteaza