Veşti bune! Starea de sănătate a actorului Florin Piersic s-a îmbunătățit: "Se alimentează și bea singur lichide"

Veşti bune! Starea de sănătate a actorului Florin Piersic s-a îmbunătățit: "Se alimentează și bea singur lichide"

Starea de sănătate a actorului Florin Piersic este uşor îmbunătăţită, cu o evoluţie lent favorabilă, au informat vineri reprezentanţii Spitalului de Ortopedie "Foişor". 

Actorul a fost operat, joi, de urgență la Spitalul Foișor din Capitală, iar doctorii i-au extras proteza din genunchi. Potrivit sursei citate, pacientul este afebril, cooperant, se alimentează şi bea lichide singur. Totodată, medicii atrag atenția că "perioada critică postoperatorie este de 72 de ore".

"În urma evaluării din această dimineaţă, s-a constatat că starea de sănătate a domnului Florin Piersic este uşor îmbunătăţită, cu o evoluţie lent favorabilă. În prima zi postoperator, parametrii biologici legaţi de inflamaţie s-au ameliorat, pacientul este afebril, cooperant, se alimentează şi bea lichide singur. Perioada critică postoperatorie este de 72 de ore", au transmis vineri reprezentanţii Spitalului Foișor.

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat, marți seara, de la Cluj-Napoca la Bucureşti.

Actorul a fost iniţial internat la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, unde i s-a făcut o intervenție la ghenunchi pentru a se încerca eliminarea infecției care a ajuns în zona protezei. Ulterior, Florin Piersic a fost transferat, cu infecție generalizată, la Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu", unde, la sfârşitul săptămânii trecute, a suferit o intervenţie de extragere a sondelor stimulatorului cardiac pe care îl avea, după ce medicii au constatat că infecția a ajuns și în acea zonă (Detalii AICI).

Transferul actorului în Capitală s-a făcut cu un avion SMURD, la solicitarea familiei.

Comenteaza