Viceprimarii Clujului, Radu Moisin şi Laszlo Attila, chemaţi la DNA

Viceprimarii Clujului, Radu Moisin şi Laszlo Attila, chemaţi la DNA
Membrii comisiei de licitaţie pentru salubritatea Clujului au fost chemaţi la DNA Cluj pentru audieri. Şi cei doi viceprimari au fost chemaţi de procurori, iar Laszlo Attila s-a prezentat deja.

Cinci dintre membrii licitaţiei de salubritate a oraşului au fost chemaţi la audieri astăzi, iar restul de cinci vor fi audiaţi mâine.

Preşedintele comisiei de licitaţie pentru contractul de delegare a serviciului de salubritate a fost chiar viceprimarul Radu Moisin, cel propus pentru interimatul la funcţia de primar, în şedinţa Consiliului Local de mâine. Din comisie au făcut parte şi consilieri locali.

Unul dintre cei doi câştigători ai licitaţiei este compania de salubritate Brantner-Vereş, al cărui administrator, Călin Stoia, se află în arest preventiv sub acuzaţia de dare de mită. El este acuzat de procurori că l-ar fi mituit pe primarul Sorin Apostu pentru a câştiga contractul de salubritate.

Cei doi viceprimari - Radu Moisin şi Laszlo Attila - nu au putut fi contactaţi, având telefoanele închise.

 

UPDATE. "Nu am fost solicitat până acum (la DNA - n. red.)", a declarat viceprimarul Laszlo Attila, pentru ziuadecj.ro.

UPDATE. Şi viceprimarul Laszlo Attila a ajuns la DNA. Vezi ce a spus la ieşirea de la audieri

UPDATE Consilierul local Gyula Somogyi e printre cei audiaţi. "Licitaţia a decurs în condiţii absolut normale, nu au fost presiuni din câte îmi amitesc", a spus el la ieşirea de la audieri. Şi Claudia Anastase (PSD) a fost audiată de procurori. "Consider că licitaţia  a fost corectă. Noi am analizat toate criteriile din caietul de sarcini. Eu care sunt din opoziţie şi expert contabil judiciar şi spun că dacă s-a făcut ceva, s-a făcut înainte sau după licitaţie", a spus ea.

UPDATE Radu Moisin nu a fost încă audiat de procurori, dar va fi chemat pentru declaraţii cel târziu mâine.

UPDATE 16.58 Directorul RATUC Cluj, Liviu Neag, a fost chemat şi el la audieri

UPDATE 18.10 Şi viceprimarul Radu Moisin a fost chemat la DNA, dar nu a ajuns încă la instituţie.

Comenteaza