Viceprimarul incompatibil demisionează. După 5 minute, PDL l-a pus la loc

Viceprimarul incompatibil demisionează. După 5 minute, PDL l-a pus la loc
Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Şurubaru şi-a dat demisia în aseară, în cadrul şedinţei Consiliului Local. Majoritatea PDL-UDMR a ales un nou viceprimar. Pe Gheorghe Şurubaru!

Viceprimarul a invocat motive personale. După anunţul lui Şurubaru, primarul Emil Boc a convocat o şedinţă de îndată a Consiliului Local pentru nominalizarea unui nou viceprimar. Acuzat de incompatibilitate, Şurubaru a fost ales pentru un nou mandat în care intră "curat".

Liderul PDL Cluj-Napoca, consilierul local Adrian Popa ne-a declarat că se va lua o decizie în privinţa în privinţa numirii viceprimarului din partea PDL în cursul serii. Surpriză, după ce consilierii USL au părăsit şedinţa, propunerea liderului consilierilor PDL, Radu Moisin, pentru postul de viceprimar rămas vacant a fost tot Gheorghe Şurubaru, care a fost votat de majoritaea PDL-UDMR din Consiliul Local. Astfel, noul viceprimar PDL al Clujului este tot Gheorghe Şurubaru. "Consiliul Local este several să ia act de demisii şi să aleagă un viceprimar prin vot", ne-a declarat consilierul PDL Ovidiu Turdean.

După realegerea lui Şurubaru, primarul Emil Boc a precizat că demisia e un act unilateral pe care nu îl comentează. "Susţin hotărârea colegilor din Consiliul Local de alegere a viceprimarului, pentru că dl. Şurubaru şi-a făcut foarte bine datoria în postul de viceprimar", a precizat Boc.

Viceprimarul Gheorghe Şurubaru a intrat în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), în urma unei sesizări făcute de preşedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj, care îl acuza pe viceprimar că a deţinut concomitant şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale. După verificări la Oficiul Registrului Comerţului, prefectul Gheroghe Vuşcan a cerut demiterea lui Şurubaru pe motive de incompatibilitate. Instituţia Prefectului a arătat că viceprimarul Gheorghe Şurubaru a deţinut concomitent cele două funcţii timp de aproape un an de zile.

"I-am întrebat pe cei de la Registrul Comerţului care ne-au confirmat că da, domnul Şurubaru a fost administrator al SC EURO DIVERS SRL fapt ce contravine prevederilor legii 161/2003, articolul 87", spune subprefectul Mihnea Iuoraş. "Domnul viceprimar Şurubaru este în funcţie din iunie 2012, în funcţia de viceprimar, şi în funcţia de adminsitrator a rămas, parcă, până în mai 2013. Deci discutăm de o perioadă de incompatibilitate de aproape un an".

Preşedintele PSD Cluj Napoca, Mircea Jorj, a sesizat şi Agenţia Naţională de Integritate în cazul Şurubaru. "A ocupat simultan funcţia de viceprimar şi de administrator de societate comercială. Agenţia Naţională de Integritate mi-a trimis un răspuns că au început cercetarea de integritate a domniei sale", spune Jorj. "ANI va efectua evaluarea respectării regimului juridic al incompatibilităţii de către Gheorghe Şurubaru, în conformitate cu prevederile articolului 11 din acelaşi act normativ", arată adresa ANI către PSD Cluj-Napoca.

 

Comenteaza