Victor Ponta participă astăzi la pelerinajul de la Nicula

Victor Ponta participă astăzi la pelerinajul de la Nicula
Premierul Victor Ponta este aşteptat în cursul zilei de astăzi la mănăstirea Nicula din judeţul Cluj, pentru a participa la slujbele religioase oficiate cu ocazia marii sărbători creştine Adormirea Maicii Domnului.

La 12:50, premierul Victor Ponta participă la slujba de Sfânta Maria la Mănăstirea Putna, iar apoi acesta se va îndrepta spre Cluj. Ponta este aşteptat la Mănăstirea de la Nicula în jurul orei 16.00.

Credincioşi din întreaga ţară au sosit încă de miercuri la Mănăstirea Nicula pentru ruga la icoana făcătoare de minuni de la mănăstire. Tradiţia pelerinajului la Mănăstirea Nicula are o vechime mai mare de 300 de ani şi a început odată cu lăcrimarea icoanei Maicii Domnului. Icoana a fost pictată în 1681 de către meşterul Luca din Iclod. Potrivit unui proces-verbal întocmit de ofițerii austrieci, icoana ar fi lăcrimat între 15 februarie şi 12 martie 1699.

Pe lângă zeci de mii de credincioşi sosiţi în judeţul Cluj din toate colţurile ţării, la slujbele religioase de astăzi vor participa şi personalităţi din viaţa politică.

Sărbătoarea Sfintei Marii este prăznuită anual de către credincioşii ortodocşi şi cei greco-catolici, pe 15 august, fiind precedată de o perioadă de post de două săptămâni. Conform învăţăturii Bisericii, arhanghelul Gavriil i-a vestit Maicii Domnului momentul trecerii ei din această viaţă, prilej cu care au venit să îşi ia rămas bun apostolii. Toma nu a fost între cei prezenţi, iar, sosind ulterior, a cerut să vadă şi el trupul Maicii Domnului. Când a fost deschis mormântul, acesta era gol, corpul Preacuratei fiind mutat la cer.

 

Comenteaza