Video VIDEO SPECTACULOS. Cele mai tari avioane ale americanilor, pe cerul Clujului

VIDEO SPECTACULOS. Cele mai tari avioane ale americanilor, pe cerul Clujului
Americanii şi-au trimis la Cluj cele mai tari avioane de luptă | Foto: facebook.com/ForteleAerieneRomane

Două avioane F-22 Raptor de ultimă generație au ajuns la Cluj și s-au antrenat alături de aeronavele F-16 ale Forţelor Aeriene Române. Imaginile surprinse sunt extrem de spectaculoase.

Imaginile filmate la Baza Aeriană 71 de la Câmpia Tuzii surprind decolarea celor două F-22 Raptor:

Două avioane de tip F-22 Raptor, un avion cisternă KC-135 Stratotanker şi 15 membri ai echipajelor aparținând Forțelor Aeriene ale SUA au participat luni la activități de antrenament în comun cu avioanele F-16 ale Forţelor Aeriene Române, din Baza 86 Aeriană Borcea, precum și cu avioanele americane F-15 staţionate temporar la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii – care iau parte la exercițiul Dacian Eagle 2018.

"Interacţiunea dintre piloţii americani şi români va creşte interoperabilitatea Aliaţilor şi va spori securitatea regională, iar această dislocare înaintată, realizată cu cooperarea deplină a României, demonstrează angajamentul Forţelor Aeriene ale SUA din Europa de a disloca şi folosi aeronave de generaţia a V-a în zona de responsabilitate a Comandamentului Forţelor Armate ale SUA din Europa", au transmis Forțele Aeriene Române.

F-22 Raptor, produs de Lockheed Martin/Boeing, este un avion de vânătoare cu un singur loc și face parte din generația a cincea de avioane militare care dispun de supermanevrabilitate și tehnologie stealth. A fost proiectat în primul rând ca un avion de vânătoare cu superioritate aeriană, dar are și alte capabilități adiționale cum ar fi atacuri la sol, tehnici de luptă folosind arme eletronice și rolul de interceptare a semnalelor inamice, potrivit Wikipedia

Comenteaza