Video Foto Viperele au ieşit la plajă! Râșca / judeţul Cluj / Apuseni

Viperele au ieşit la plajă! Râșca / judeţul Cluj / Apuseni
Goia Avram - Facebook, Fauna României - Conservare prin educaţie
Viperele au ieşit la plajă! Râșca / judeţul Cluj / Apuseni
Viperele au ieşit la plajă! Râșca / judeţul Cluj / Apuseni
Viperele au ieşit la plajă! Râșca / judeţul Cluj / Apuseni
Viperele au ieşit la plajă! Râșca / judeţul Cluj / Apuseni

O viperă de toată frumuseţea (Vipera berus) a fost fotografiată în urmă cu o zi, în Apuseni, la Râşca, judeţul Cluj. Viperele sunt specii veninoase, iar acestea atacă dacă se simt amenințate.

Turiştii aflați în drumeții în natură în zonele unde trăiesc vipere, cum este şi zona munţilor Apuseni, sunt îndemnaţi să evite suprafețele cu pietriș, stâncoase sau însorite, şi să cerceteze cu atenție locul unde se așează. Viperele au ieşit la soare şi la Cluj. O viperă a fost fotografiată în urmă cu o zi, în Apuseni, la Râşca, judeţul Cluj, iar postarea apare pe grupul de Facebook Fauna României - Conservare prin educaţie. 

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva a publicat recent o filmare spectaculoasă cu o luptă între doi masculi de viperă cu corn în Parcul Național Defileul Jiului din cadrul Romsilva şi îi avertizează pe amatorii de drumeţii cu privire la faptul că a început sezonul împerecherii. 

"A venit primăvara, a început sezonul împerecherii, iar în videoclipul de mai jos observăm doi masculi de viperă cu corn într-o luptă aprigă pentru teritoriu și pentru femele. Imaginile senzaționale și foarte rare au fost surprinse în Parcul Național Defileul Jiului de către colegul nostru Tibi Feczko.

Vipera cu corn este răspândită în mai multe zone din sudul și sud-estul Europei, inclusiv în câteva zone din România, în zona de sud-vest şi în cea de sud-est.

ATENŢIE! Viperele sunt specii veninoase și trebuie evitat contactul cu ele, acestea atacând dacă se simt amenințate.

Specialiștii recomandă turiștilor aflați în drumeții în natură în zonele unde trăiesc vipere să evite suprafețele cu pietriș, stâncoase sau însorite, să cerceteze cu atenție locul unde se așează și să nu introducă mâinile între crăpăturile stâncilor", transmite Romsilva. 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza