Viţel sfâşiat de urs într-o comună din Cluj. Primarul: "Ne e teamă că urşii pot să atace şi oamenii"

Viţel sfâşiat de urs într-o comună din Cluj. Primarul: "Ne e teamă că urşii pot să atace şi oamenii"

Sâmbătă dimineaţa în Valea Cireşoii din comuna Mica, judeţul Cluj, un urs a atacat o ciurdă de vite într-o zonă care era împrejumită cu un fir electric. Animalul sălbatic a furat şi a sfâşiat un viţel din ciurdă. 

Urşii au dat atacul sâmbătă dimineaţa într-o comună din Cluj. În dimineaţa de 22 octombrie, în Valea Cireşoii din comuna Mica, un urs a reusit sa “fure” un viţel dintr-o ciurdă, scrie dejeanul.ro

Ciurda de vite era împrejumită cu un fir electric, special conceput pentru a ţine fiarele la distanţă. În jurul orei 11, când proprietarul a mers la vite pentru a le adăpa, a observat că un viţel de aproximativ 150 kilograme lipseşte. Acesta a gasit ulterior doar resturi din viţel, la aproximativ 50 de metri distanţă de ţarc.

Omul a dat alarma şi a anunţat autorităţile, în speranţa că va fi despăgubit. “Am fost anunţaţi de încă un atac al urşilor care a avut loc astăzi (sâmbătă 22 octombrie - n.red.) la noi în comună. Vom face toate demersurile către autorităţile competente pentru ca fermierul să fie despăgubit, dar, cel mai important, pentru a se lua măsuri.  

Ne e teamă că ursii pot să atace şi oamenii si de aceea e important ca cei care au aceasta responsabilitate să îşi facă treaba astfel încât cei din comuna Mica să fie în siguranţă”, a declarat primarul comunei Mica pentru Dejeanul. 

Comenteaza