Foto Vitezomani și băuți la volan în weekend la Cluj. Câte amenzi au dat polițiștii și câte permise au luat. Un șofer a rămas pieton pentru aproape un an

Vitezomani și băuți la volan în weekend la Cluj. Câte amenzi au dat polițiștii și câte permise au luat. Un șofer a rămas pieton pentru aproape un an
| Foto: IPJ Cluj
Vitezomani și băuți la volan în weekend la Cluj. Câte amenzi au dat polițiștii și câte permise au luat. Un șofer a rămas pieton pentru aproape un an
Vitezomani și băuți la volan în weekend la Cluj. Câte amenzi au dat polițiștii și câte permise au luat. Un șofer a rămas pieton pentru aproape un an

Poliţiştii clujeni au efectuat ieri verificări în trafic pentru a depista şoferii care conduc cu viteză ilegală sau sub influenţa alcoolului.

Ieri, 27 ianuarie a.c., polițiștii rutieri au derulat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră la nivelul întregului județ.

13 permise luate și amenzi de aproape 60.000 lei în trei ore pe străzile Clujului

Actiunea s-a desfășurat pe o durată de 3 ore, vizând în special combaterea excesului de viteză și descurajarea conduitei iresponsabile la volan.

În acest context, polițiștii rutieri au acționat pe principalele artere de drum din județ unde au fost înregistrate recent evenimene rutiere sau accidente de circulație cu urmări grave, în sistem cascadă, utilizând aparate radar de tip pistol Trucam și Autovision.

Astfel, aceștia au constatat și aplicat 73 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 58.000 de lei și au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 13 permise de conducere.

Prins de două ori de polițiști clujeni. A rămas pieton timp de aproape un an

Exemple semnificative:

„În jurul orei 16.20, polițiștii au surprins și înregistrat cu aparatul radar, în localitatea Jucu, un autoturism condus cu viteza de 169 de km/h, la volanul căruia se afla un tânăr de 24 de ani, din județul Neamț.

Acestuia i-a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 3.300 de lei, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce pentru 120 de zile.

Ulterior, polițiștii au sancționat contravențional cu amendă în valaore de 6.600 de lei, un bărbat, de 28 de ani, din județul Suceava, întrucât acesta a fost surprins încălcând de două ori regimul legal viteză și regulile privind depășirea vehiculelor.

În jurul orei 17.50, polițiștii l-au înregistrat cu aparatul radar în timp ce rula cu viteza de 135 km/h, în localitatea Răscruci, și efectuând o manevră de depășire neregulamentară.

În jurul orei 17.53, acesta a fost înregistrat din nou cu aparatul radar în timp ce rula cu autoturismul cu viteza de 112 km/h în localitatea Fundătura și efectuând din nou o depășire neregulamentară.

Pentru faptele constatate, polițiștii i-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.600 de lei, iar ca măsură complementară au dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 330 de zile”, a transmis IPJ Cluj

Totodată, polițiștii clujeni au depistat și persoane care s-au urcat băute la volan

„La data de 27 ianuarie a.c., în jurul orei 01.15, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Huedin – Compartimentul Rutier au depistat în localitatea Călățele, pe DN1R, un tânăr de 19 ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice la volanul unui autoturism, respectiv 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În data de 27 ianuarie a.c., în jurul orei 14.40, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Gherla au oprit pentru verificări pe DJ109S, în localitatea Borșa, autoturismul condus de un bărbat de 52 de ani, din aceeași comună.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultându-i o alcoolemie de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice.

În ambele cazuri s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a mai transmis IPJ Cluj.

Comenteaza