News alert Volodimir Zelenski vine marţi în vizită în România! Ce program va avea președintele Ucrainei

Volodimir Zelenski vine marţi în vizită în România! Ce program va avea președintele Ucrainei
| Foto: digi24.ro

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski efectuează, marţi, o vizită oficială în România. Liderul ucrainean va avea întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu şi la Parlament, cu preşedinţii celor două Camere ale Legislativului, Alfred Simonis şi Nicolae Ciucă.

Volodimir Zelenski va fi primit de preşedintele Klaus Iohannis, va merge la Palatul Victoria, unde va fi primit de premierul Marcel Ciolacu şi va susţine şi un discurs şi în plenul comun al Parlamentului, de marţi, scrie news.ro.

Potrivit unor surse, preşedintele Ucrainei ar putea să depună o coroană şi la Monumentul Eroilor din Parcul Carol. Vizita preşedintelui Ucrainei în România nu a fost anunţată în că oficial şi este prima vizită a acestuia în ţara noastră.

Şeful statului Klaus Iohannis a discutat ultima oară cu Volodimir Zelenski joi, la Summitul Comunităţii Politice Europene care a avut loc în Granada, Spania.

Premierul ucrainean Denis Şmîhal a confirmat, în luna august, într-un interviu pentru Digi 24, că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va vizita România, la o dată neprecizată, iar „în curând” liderul ucrainean se va întâlni şi cu premierul român.

Comenteaza